sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Aivastuttaa...



 Meillä ollaan hirmuisessa flunssassa koko perhe. Vuorotellen jollekin nousee aina hetkeksi kuume, yskitään, aivastellaan ja niistetään...Varsin flunssaisesta olotilasta johtuen siis laittelen tänne nyt jotain mitä on valmistunut jo aiemmin kuluneilla viikoilla. Ikasyriin tuli myyntiin Moonkidsien ribbitrikoita. Harmaa-valkoraidallinen rib on jotain aivan ihanaa - tykkään valtavasti. Kankaasta oli tarkoitus tehdä paidat molemmille pojille, mutta en ollut kangasta tilatessani huomannut, että kangas olikin vain 105 cm leveää - ja eihän se sitten riittänyt. Toinen paita syntyi sitten edellisen innoittamana Michas Stoffeckesta tilastusta musta-valkoisesta interlocktrikoosta ja on kyllä aivan yhtä ihana. Nämä ovat tämän hetken ehdottomat suosikkipaidat lapsilla - niin minun mielestäni!





Ikasyrin raidallinen singlejersey sai somistukseksi jammailevan koiran. Olen aivan koukuttunut raidallisiinkankaisiin, raglanhihoihin ja raitojen täydelliseen kohdistamiseen :) Applikaatioita taas ei nappaisi tehdä yhtään... Että sitten tällainen välivaihe menoillaan.







Kuopus on toivonut itselleen tähdellistä jumpsuittia jo liian pitkään. Tällainen siitä sitten tuli. Mustavelour, hupun tähtitrikoo ja rengasvetoketju on ostettu Lasten Metsolasta.




















 Ikasyrin aivan ihastuttava kruunuvelour muokkaantui huppariksi. Tästä tulee samanmoinen vielä pienemmällekin prinssille!!! Tämä on livenä aivan vastustamaton :)
 Michas Stoffeckesta on tilattu myös tämä trikoo hauskoilla merenelävillä. Kesää kohti mentäessä meillä pitäisi aloittaa ihan kunnon T-paita urakointi. Applikoin toiseen hihaan kuosissa olevan ravun negatiivina. Applikointi on velouria.



20 kommenttia:

  1. Voi täälläkin ollaan nyt koko perhe kipiäni ! Ja nyt tietysti eniten olisi ideoita päässä kaikista kivoista käsitöistä kun niitä ei jaksa tehdä :) Aivan ihania vaatteita, varsinki tuo haalari!

    VastaaPoista
  2. Ihania vaatteita olet ommellut. Mistä muuten löysit kaavan tuohon Jumpsuitiin? Minulla on ompelulistalla tuollainen ja kaavaa uupuu.

    VastaaPoista
  3. Ekaterina, jumpsuitin kaava on muokattu Ottobre lehden 6/2010 Jumpin´ in velourhaalarin kaavasta. Tein etu- ja takakappaleet yhtenäisinä ja lisäsin hupun ja resorit.

    VastaaPoista
  4. Mahtava idea tuossa t-paidassa! Aplikaatio hihaan ja vielä negana:)
    Musta-valkoinen sopii lapsillekin niin kivasti!
    Paranemisia koko poppoollee!

    VastaaPoista
  5. Ai ne on niin kapeita! Ei muuten lukenut siellä sivuilla silloin niitä leveyksiä ollenkaan. Nyt mietityttää tilasinko ihan liian vähän, saanko tehtyä niistä mitään :D

    Jammaileva raitapaita on ihana. Pikaista paranemista koko perheelle. Meillä alkaa jo (toivottavasti) hellittämään tämän kertainen.

    VastaaPoista
  6. Kiitos :) nyt sitten vaan ottobre lehteä metsästämään :) Ja ompelupuuhiin.

    VastaaPoista
  7. Se on kyllä uskomatonta, millä vauhdilla sinä tehtailet näitä vaatteita ja kaikki vielä niin hyvällä maulla! :)

    VastaaPoista
  8. Aivan ihania jälleen kerran <3 =)

    Voi nuo flunssat kuulostaa niiiiin tutulta! =( Tulee ja menee ja tulee taas, niitä täälläki pyöritelty jo jokseenki tarpeeks.

    Pikaista paranemista sinne koko porukalle <3 Ahmikaa auringonvaloa aina ku sitä vaan on saatavilla, niin johan lähtee pöpöt karkuun =)

    VastaaPoista
  9. tuo haalari on kyllä ihastuttava ;)

    VastaaPoista
  10. Aivan ihania vaatteita, ja noi sun ottamat kuvat on aina niin kivoja myös!!! :)

    VastaaPoista
  11. Ihan mielettömän upeita taas kerran;) olet niin taitava!!
    -eitsu-

    VastaaPoista
  12. Voi niin, tuo harmaavalkoinen on aivan ihanaa. MInäkin tilasin sitä!

    VastaaPoista
  13. ihania <3

    Jotenkin huvittaa samantahtisuus kun tätä lukiessa mulla on harmaavalkoinen ribbi ja tuo punasinivalkoraidallinen paidoiksi leikattuna, mustasta joustiksesta leikkasin housut ja kruunuvelour on vielä kokonaisena odottamassa sitä oikeaa mallia...ja tähdenkin juuri applikoin. Hih.

    Pikaista paranemista sinne koko porukalle!

    VastaaPoista
  14. Ihania! Aivan mahtavasti olet saanut raidat kohdistettua! :)

    VastaaPoista
  15. Mä olen ohittanut mun apkikaatiokynnyksen ja mulla taas menee päässä sata ja tuhat aplikaatioideaa :)

    Raitojen kanssa en ole sinut ne ei haluu kohdata tosiaan mun käsittelyssä :)

    Toi jammailevankoira on huippu. Oon ihan ihastunut tohon ikasyrin leveään raitaan.

    VastaaPoista
  16. Hienoja ompeluksia taas. Etenkin tuo jammaileva koira sai hymyn suupieliin.Toivottavasti olette kaikki jo parantuneet.

    Onko sinulla muuten jotain ohjesääntöä pääntie- ja hihansuuresoreiden pituutta varten kankaita leikatessa? Olen melko tumpelo ompelija ja tehnyt pojilleni t-paitoja Ottobren kaavoilla, jossa ei ole erikseen määritelty resoreiden pituutta. Onnistun aina tekemään ensimmäisestä versiosta lörpän ja joudun sitten harmillisesti aina purkamaan.

    VastaaPoista
  17. Bellis, sairastelu jatkuu ja vielä astetta vakavampana, mutta eiköhän tämä tästä vielä hellitä.

    Minulla on tapana mitata resori aina seuraavalla tavalla: ompelen ensin paidan kanttauksia vaille valmiiksi. Sitten leikkaan resorista suikaletta, jonka korkeus on noin 3,5 senttiä. Sitten valitsen paidan kaula-aukosta jonkun saumakohdan (esim. toisen olkasauman, josta aloitan resorin mittaamisen kaula-aukon reunaa pitkin kuljettaen, resoria melko napakasti venyttäen (ja myös kaula-aukkoa hieman venyttäen). Kun olen päässyt kaula-aukon ympäri samaan olkasaumakohtaan leikkaan resorin kyseisestä kohdasta poikki (lisäten loppuun hieman saumanvaraa). Ennen leikkaamista voi vielä taittaa resorin ympyräksi ja katsoa venyykö se kivasti lapsen pään yli.

    Teen siis mittauksen näin siksi, että resorikanttauksen onnistumiseen vaikuttaa paita kankaan venyvyys ja itse resorin venyvyys - ja näissä on todella isoja eroja. Kun resorin venyttää aina kulloisellekin paikalleen, saa siitä varmasti oikean mittaisen. Kannattaa ottaa myös huomioon, että jotkut resorit eivät palaudu yhtä hyvin kuin toiset, eli ennen mittausta kannattaa hieman venytellä resorisuikaletta valmiiksi. Myös paininjalan liian kova puristus voi laittaa kanttauksen aaltoilemaan tikkauksen jälkeen.

    Minun pitäisi melkein saada joskus tehtyä videotutorial tästä miun tavasta, kun tuota on niin vaikea selittää :)

    VastaaPoista
  18. It's so nice ! greetings from Germany tani

    VastaaPoista
  19. Ihania. Tuo raitojen kohdistaminen on järjettömän kamalaa puuhaa. Mutta tosi hienosti olet saanut nuo juuri kohdilleen. Tsemppiä flunssan kanssa.

    VastaaPoista
  20. Kiitos Annika suuresti vinkistä! Täytyypä testata tuota tapaa, sillä mulla on juurikin kolme Metsolan lada-kuosista teepparia resorikanttauksia vaille valmiina. Yhden kaula-aukon olen jo kertaalleen purkanut ja etenkin lahjaksi aiotun yksilön haluaisin onnistuvan siististi. Luulen, että ymmärsin aika hyvin tuosta selostuksesta, mutta tutorial tukisi kyllä varmasti asiaa :)

    Ja äh, jospa ensi viikon aikana teidänkin väkenne on taas toennut kuntoon. Tämä on varsinaista räkäsesonkia meidänkin perheessä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.