torstai 29. joulukuuta 2011

Pilkkuiset pikkuiset


Kun tämä graniitti-harmaa isopilkkullinen trikoo kotiutui meille Lasten Metsolasta toivoi kuopus siitä heti itselleen mustaa Ujoa-MööKö -paitaa... Ja sinnehän se MööKö päätyi pelokkaana piilottelemaan kainalon alle turvaan. Vetoketjulla avautuvaan suuhun voi piilottaa pieniä salaisuuksia. Tein suun valkoisesta vetoketjusta, jonka kangasosan väritin tekstiilitussilla punaiseksi - näin syntyi illuusio ikenistä ja pienistä valkoisista hampaista :) Vetimen päähän ompelin vielä trikoosta kielen. Piristykseksi lisäsin punaisesta velourista pyöreät kyynärpaikat ja pääntiehen punaisen napin.Minulla oli alunperin tarkoitus tehdä toisellekin pikkumiehelle samanlainen MööKö paita, mutta toisen samanlaisen tekeminen on minulle aina jotenkin hankalaa. (lue: tyl-sää...). Hetken asiaa tuskailtuani kaivoin tilkkulaatikon esiin ja päädyin Marimekon Iloisen takin innoittamana ompelemaan paitaan taskuja. Tästä tuli muutoinkin hassu yhdistelmä Marimekon elementtejä: klassikko neppilistapaitaa ja vähän niinkuin lantteja. Aivan täydellinen paita tuolle meidän pellavapäälle.
15 kommenttia:

 1. ihana idea nuo taskut! täytyy varmaan itelläki kokeilla jossain vaiheessa :)

  Noniin

  VastaaPoista
 2. Ei näitä sun luomuksia voi kuin ihailla. Upeaa jälkeä ja mahtavia ideoita kerta toisensa jälkeen :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mahtavat paidat! Ja voi vitsi miten kiva idea toi ikenet ja hampaat :)

  VastaaPoista
 4. Mä niin tarvitsisin nyt tuollaisen möököpaidan jossa olisi tasku minne piilotta pienet muistilaput kaikista niistä tärkeistä ihmisistä ja asioista joita elämääni kuuluu:)Se tasku saisi olla juuri noin,lähellä sydäntä...
  Ihana paita,kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana tämä "iloinen takki"-tyylinen paita.

  VastaaPoista
 6. Sä olet kyllä ihan huippu ahkera,kun ompeluksia syntyy liukuhihnalta !!!
  Ihanat paidat on molemmat.

  VastaaPoista
 7. Nää sun tuotokset on kuin karkkeja

  VastaaPoista
 8. Я обожаю смотреть на твою одежду ! Столько фантазии и юмора !
  Ты большая молодец !!!!

  VastaaPoista
 9. Ihania kertakaikkiaan!!!! Aivan mahtava tuo taskupaita, todella hauska idea, onko nuo taskut ommeltu kiinni ohuella siksakilla vai oletko kääntänyt reunat?

  Lunta odotellessa luomuksiasi ihastelee Hilma :o)

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia kommenteista!!!

  Tikkinuttu, mie olen joululomalla joten aikaa ompeluunkin on hivenen enemmän kuin tavallisesti :)

  Катаринка: Спасибо вам большое!

  Hilma, päädyin ompelemaan taskut siksakilla kiinni, eli periaatteessa samalla tekniikalla kuin teen applikaatiotkin. Taskun reunoissa on nurjalla puolella kakspuolinen liimaharso ja koko ompeluksen nurjalla puolella oli ompelun ajan irtirevittävä tukikangas. Näin sai reunasta kauniin. Koetin ensin kääntää saumuroidut reunat ja ommella suoralla ompeleella, mutta jälki oli aivan kamalaa...kankaat sinkuivat ja venyivät miten sattuu ja plääh... :)

  VastaaPoista
 11. Minä seuraan sinua, ja pidän todella pitkä zmandı. Olet hyvin kauniita asioita. Onnittelen teitä. Myös Happy New Year .. Vuonna 2012 kaiken olevan kaunista.
  rakkaus, Elvan

  VastaaPoista
 12. Aivan upeita jälleen!!! Miten ompelet tuon ihanan vetoketjutaskusuun? Olisi ihana saada siitä opastusta tänne blogiin. :-)

  VastaaPoista
 13. Eksyin eka kertaa,vahingossa sivuillesi! Ihania,upeita vaatteita!! Arvostan niin kun joku osaa tehdä tuollasia! Voikonäitä ostaa???:)

  VastaaPoista
 14. Tämä Möökö-paita ihastuttaa minua valtavasti! Pahastutko, jos käytän ideaa siskon pojan lahjapaitaan?

  VastaaPoista