perjantai 29. heinäkuuta 2011

Kaikenlaista sekalaista

Voiko virkattuja kukkasia olla koskaan liikaa? Nyt niitä puhkeaa toinen toisensa jälkeen koriin piirongin päälle. Koetin liittää niitä hieman yhteen. Ehkäpä minä saan syksyksi itselleni näistä kaulaliinan tai jotain.

Keittiön pöydällä kukkii taas hieman erilaiset kukat. Esikoisen rippijuhla lähestyy ja se on pakottanut pitkästä aikaa kaivamaan sokerimassat esille. Kukkia on sävytetty kevyesti kimallejauhoväreillä.

Samaisia juhlia varten olen koettanut ommella perheen miehille solmioita. Itse ompelu on ollut erittäin helppoa, mutta kangas on osoittautunut ongelmalliseksi. Valitsin nimittäin kuosin perusteella materiaaliksi taftin ja sepäs sitten tykkää olla ruttuisen näköinen... Vaikka olen kuinka yrittänyt silittää ja höyryttää solmioita ne vain näyttävät siltä kuin olisin olleet säilytyksessä kaapin pohjalla tuhannen rutussa. Mistä siis saada raidallista silkkiä tai jotain muuta vastaavaa?

8 kommenttia:

 1. Mielettömän ihania noi virkatut kukkaset! Mistä malli tuohon?! Tahtois iteki kokeilla, vaik en mikään mestari virkkaaja olekaan... Ja nuo sokerimassaruusutkin on ihan mielettömiä! Tosi ihania! Osaispa iteki...

  VastaaPoista
 2. a perfect scarf.
  greetings from germany
  from monika

  VastaaPoista
 3. Oi, ilmestyisipä minunkin kaappini päälle tuollaisia kukkia. Ihanat värit.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa kun täällä on taas uusia päivityksiä usein. Voisitko laittaa ohjeen noihin sokerimassa ruusuihin?

  VastaaPoista
 5. paaltsi, kukan malli löytyy Susan Cropperin kirjasta Virkkaa uusvanhaa -30 viehkeää vintage-ohjetta. Itse tajusin ohjetta juuri tuon kukan verran, sitten alkoi homma nikottelemaan tuon nirkkoreunan kanssa ja siitä lähti sitten Annikan soveltaminen vauhtiin :)

  Anonyymi, hyvä ohje sokerimassaruusuihin löytyy Kinuskikissan sivuilta (http://www.kinuskikissa.fi/ruusut-2/) Itse tein nämä muistin varassa ja yhdistellen terälehtimuottisarjan mukana tullutta ohjetta.

  VastaaPoista
 6. Todella hienosti kuvattuja ja tyylikkäästi muokattuja kuvia, tykkään :)

  VastaaPoista
 7. Apua.. ovatko nuo sokerimassaruusuja! Aivan aitojen näköisiä, todellakin taidokkaasti tehtyjä. En minä edes tiennyt, että noinkin hienoja voi ruusuista tehdä, yleensä kun näkee niitä.. noh pikkuisen köykäisempiä. On myös jotenkin unohtunut, että perheestänne löytyy näiden ihanien pikkupoikien lisäksi muitakin lapsia, tämä oli ihan hyvä muistutuspostaus siitäkin :)

  VastaaPoista
 8. Ai kuinka kivat kuvat, itekin katoin että sokerimassakukat olis aitoja.Alkaa blogeissa vilahdella mukavia syksyisiä tuulahduksia, kuten tuo huivi.

  VastaaPoista