lauantai 26. maaliskuuta 2011

Sataa, sataa


Voi hauskuutta! Nyt sain muokattua takkikaavani jo aika mainioksi. Testaillessa syntyi hauska sadetakki. Siis hyvästi harmaat sadepäivät! Kangas on Eurokankaasta ostettua SMILIE-rip stop kangasta, joka on siis polyamidia joka on pinnoitettu PVC :llä. Vuoritin takin tällä kertaa vain pallokuosisella puuvillalla. Testitakiksi tästä tuli kovin mukava ja kuosi tuo taas niin oman lapsuuden mieleen, ettei millään voi lakata hymyilemästä sitä katsellessa.















41 kommenttia:

  1. VAU MIKÄ TAKKI, KUOSI ON UPEA!!! ja niin myös takki tietenkin!!!

    VastaaPoista
  2. ihana takki ja aivan valloittava tuo malli <3 siis sekä lapsi että takki

    VastaaPoista
  3. Mielettömän ihana! Kivan kankaan olet löytänyt!

    VastaaPoista
  4. Mielettömän kiva malli ja ihana kangas!

    VastaaPoista
  5. Tuo on hieno! Voi kun sitä itsekin pääsisi ompelusten makuun ja pystyisi luomaan tuollaisia hienouksia.

    VastaaPoista
  6. Beautiful jakkke! You give me much inspiration! Have a great weekend!

    VastaaPoista
  7. Tuota samaa kangasta hiplailin juuri torstaina ja ajatuksissa oli myös sadetakki pojalle:) Ihana tuli!

    VastaaPoista
  8. Siis mistä Eurokankaasta löydät tälläistäkin kangasta? En tiedä olenko sokea, mutta en löydä omasta Ek:stani ikinä mitään tällaisia kivoja kankaita, mitä sinulla näkyy. Taito hyppysissäsi!

    VastaaPoista
  9. Voi miten kiva sadetakki! Hauska kuosi ja näyttää takki olevan kovasti uuden omistajansakin mieleen:)

    VastaaPoista
  10. Valtavan ihana!!! Sekä takki että poika:)

    VastaaPoista
  11. Ihan mahtavat, kuosi sekä takki, vau! :)

    VastaaPoista
  12. Tosi kaunis takki! Samaa kangasta katselin tällä viikolla EK:ssa itsekin ja hypistelin kauan - ostaako vai ei, mutta koska kaikilla kolmella mukelolla on jo takit tehtynä, jätin lopulta ostamatta.

    En vielä tiedä, kaduttaako kun en ostanut.. ;)

    VastaaPoista
  13. Upeaa kangasta, voi tätä kauneutta.

    VastaaPoista
  14. Onpas ihana takki! Minäkään en ole mitään vastaavaa löytänyt Eurokankaasta. Valikoimissa on eroja paikkakunnittain. Parhaat löydöt olen tehnyt Porissa, huonoimmat valikoimat olen bongannut Helsingissä.

    VastaaPoista
  15. hiplasin kans tuota samaa kangasta, mutta minusta se tuntui niin jäykältä etten sitten ostanut, vaikka sadettakkia mietinkin siitä tytölle.

    Takkisi on nyt hyvän mallinen ja hieno on muutenkin tuo sadetakki.

    VastaaPoista
  16. Ihania kuvia pikkuvesselistä! Ja onhan se takkikin ihana, tietty! ;)

    VastaaPoista
  17. Katselin myös noita kankaita Ek:ssa, taisi olla kolmea eri kuosia.
    Pyytäkää ja vaatikaa joidenka Ek:n valikoimiin ei kuulu. Sama ketju niin kaihan niitä voi silloin saada mihin liikkeeseen vaan.

    VastaaPoista
  18. Tosi kivan näköinen, mutta minua epäilyttää tuo pvc. Muovipehmentimet ovat aika ikäviä kemikaalipommeja. Mutta kangas on malli ovat kyllä noin muutoin aivan syötävän söpöjä :)

    VastaaPoista
  19. Se on niin kiva sadetakki! Lapsi katseli niitä kuvia ja ilmoitti, että hän haluaa myös!

    VastaaPoista
  20. oi, ei kyllä ihanampaa sadetakkia vois olla <3

    VastaaPoista
  21. Voi miten ihana takki! Joku aika sitten löysin blogisi ja pakko käydä vähän väliä katsomassa hienoja aikaansaannoksiasi. En voi kun ihmetellä miten sinulla löytyy aikaa tehdä nämä kaikki?!

    VastaaPoista
  22. Voi ihanuuden ihanuus!! Aivan mielettömän ihana takki, kangas ja poika!
    Ei voi kuin ihastuksesta huokailla yhä uudelleen, kun tätä sinun blogia katselee! :)

    VastaaPoista
  23. aivan huikea!! etenkin tuo kangas! onko se pakalta ostettua..? ihan uskomattomia löytyöjä teet. aina kun käyn oulun eurokankaassa, valikoima on "surkea" - vai liekö vika omissa silmissä?:)

    VastaaPoista
  24. Ihana takki ja kangas! Takin mallista tykkään kans hurjasti, itsekin tehnyt vasta tyttärelleni samanmallisen takin.
    :)

    VastaaPoista
  25. anonyymi, tämän kankaan olen siis ostanut Oulun Sisutajantorin Eurokankaasta.

    ninnu, ainakin se kolme erilaista oli, koska miulla on täällä vielä kahta muun laista kangasta :) Taisi olla vielä muutamaa mitä en itse sitten ottanut.

    Hansu, pakalta on tämä kangas ostettu

    VastaaPoista
  26. Voitko vielä vinkata, mikä kaava tässä on kyseessä? Aivan upea takki - tämäkin!

    VastaaPoista
  27. Kangas on ihan huippu ja malli vielä parempi:) Minkä hintaista tämmöinen kangas on? Himottais tehdä itelle takki. Teippasitko saumat?

    Oon kohta vuoden seurannut sun blogia, upeita juttuja teet. Voisit tehdä tästä hommasta ammatin itsellesi. Sitä oon kauhistellut, et kuinka raaskit myydä pienet vaatteet pois kirpputorilla. Mä ainakin säilöisin tuollaiset aarteet lapsen lapsille... ;)

    Skude

    VastaaPoista
  28. Onko tuo tietoisesti epäsymmetrinen tuo etuhelma, vaiko vääristääkö kuvakulma/mallin asento? Näyttää niin selvästi ainakin osassa kuvia, että vasen etukappale on muutaman sentin alempana kuin oikea alareunastaan. Jännän näköinen!

    Toisen anonyymin kanssa olen kyllä huolissani tosiaan noista kemikaalipehmentimet kankaassa, mutta kukapa sitä sadetakkia paljaalla iholla päivätolkulla pitää ja monelle muullekin myrkylle sitä altistutaan elämässä, mitäs siitä, jos pojat aikuisina "ampuu huteja" :-p Myydäänhän sitä jossain vahakankaita yms "sadetakkikankaiksi" - itse en sellaista lapselleni laittaisi ylle, mutta sehän nyt vain olen minä, muutenkin hyvin tarkka mitä lapset syövät ja pitävät yllään...

    Hengittääkö muuten tuo takki mitenkä? Joskus tuntuu, ettei meillä muksut halua pitää sadekamppeita, koska niissä tulee kuuma (ilma ei kierrä) tai ovat liian jäykkää materiaalia ja olenkin miettinyt itse, jos jostain hengittävämmästä ja joustavammasta kankaasta tekisin sadeasun (sellaisesta joka edes vähän pitää kosteutta, kuten kestovaippakankaat). Tosin tuossa taas törmätään aiheeseen kemikaalit...

    VastaaPoista
  29. Tiina, tässä on testissä oma kaava, jota koetan epätoivoisesti saada muokattua hyväksi.

    Skude, kangas taisi maksaa 9,90 -alle kympin kuitenkin metriltä. En teipannut saumoja vielä tästä takista, kun tämä on vasta tällainen koeversio.

    Anonyymi, kyllä tuo kuva taitaa vääristää, ihan ovat tasan takin helmat. Tätä edeltävässä takissa taas on etuhelmassa pieni heitto - vahingossa tullut sellainen :)Sitä pitää toisaalta muutenkin vielä muokata, kun siitä tosiaan tuli liian leveä.
    Kemikaaleista en osaa sanoa mitään tämän kankaan osalta. Eurokankaasta varmaan osaavat vastata, tai ainakin ovat velvollisia selvittämään, jos asia vaivaa mieltä.
    Takin hengittävyyttä päästään testaamaan sitten kun koittaa sadetakkikelit. Uskoisin, että tämä kangas kuitenkin hengittää enemmän kuin tavallinen sadetakkikangas.

    VastaaPoista
  30. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  31. Ihanan takin olet saanut aikaan! Minulla odottelee samanlainen kangas tuolla kaapissa ja tarkoituksenani on myös tehdä siitä sadetakki :)
    Blogisi on ihanan valoisa ja sisältö pullollaan ihanuuksia!

    VastaaPoista
  32. Aivan mahtavan ihana (niinkuin kaikki muutkin tekeleesi :D )!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.