sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Kankaanpainantaa

Olen laittanut kaikki tämän viikonlopun ompelut omiin postauksiinsa, ettei yhdestä tulisi liian pitkä ja sekava. Joten tämä ja kaksi seuraavaa kirjoitusta ovat saman lauantaipäivän tuotoksia.
....
Ja asiaan. Sain aivan uskomatoman tilaisuuden opetella valottamaan seuloja ja painamaan niillä kankaalle. Kiitos ja suuri haliruttaus kuuluu Sinikalle!!! Ompelin painamistani koepaloista viikonloppuna paitoja ja olen aivan innoissani! Seulalla painaminen on ihanan helppoa ja nopeaa verrattuna sabluunatyöskentelyyn, jota harrastin jokin aika sitten paljonkin. Olen niin onnellinen - vanha koira oppii kuin oppiikin uusia temppuja. Wuh! :)












27 kommenttia:

  1. Kerrassaan hurmaava!!! :)
    Minulle saapui tälläviikolla seula, raakkeli ja muita painovälineitä ja täs ilta leikelty sabluunaa raakkeliin :D
    Tuo valoitusjuttukin olisi tarkoitus opetella jossainvälis (kunhan raskis valotusvälineet hankkia), olishan se sitä kautta himpun verran helpompaa kuin sabluunoiden tekeminen.

    VastaaPoista
  2. Wautsi! Tosi nätti ja tyylikäs paita! Tuo mörkö on kyllä varsin suloinen :)

    VastaaPoista
  3. Vautsi. olis kyl kiva oppii tuommoista. Sabluunoiden leikkely kun on tylsää ja rasittavaa hommaa niin koko painaminen on jääny :/

    VastaaPoista
  4. Onpa veikeä ilme tuossa yhdessä kuvassa pienemmällä miehellä. :) Ihan hymyilyttää itseäkin.

    Ja aivan ihana paita painatuksineen.

    VastaaPoista
  5. voi että miten ihanaa painokangasjälkeä. sen tekniikan opettelu olisi itselläkin siellä pitkällä listalla kaikista opeteltavista taidoista :D

    VastaaPoista
  6. Tosi hauska! Minullakin odottaa seula kaapissa opettelemista.

    VastaaPoista
  7. Tosi hieno! Me ollaan koulussa myös valotettu seuloja. Hommasin kaikki tarvikkeet viime vuoden puolella itsellekin, mutta en ole vielä päässyt valoitushommiin. PAljon suunnitelmia kyllä olisi :)

    VastaaPoista
  8. voi kun itsekin pääsis opettelemaan tuon taidon! Ihana!

    VastaaPoista
  9. Hauska! Tässä pitäisi ihan ottaa itseäänkin niskasta kiinni ja putsata oma kaapissa pölyttymäsä lojuva seula ja alkaa treenaamaan.

    VastaaPoista
  10. Ihan hurjan ihana.Olisipa ihana oppia myös painamaan seulalla.

    VastaaPoista
  11. Tosi söpö! Hauskaa, itsekin olen menossa maaliskuussa kankaanpainokurssille, jossa tutustutaan useampaan painotekniikkaan :) Nyt odotan sitä vielä enemmän kun näin hienon mörköpainokuvasi! :)

    VastaaPoista
  12. seulapaino on huippua! voi myös tehdä niin että tekee tyhjän seulan,leikkaa kontaktimuovista sapluunan ja saa hyvän painojäljen muutamille kerroille ja sit kontaktimuovi roskiin..ja seulalle uutta..
    tai tekee isole seulalle

    hauska paita.edellisen postauksen trikoot minäkin kävin ostamassa (ja ompelinkin jo)eurokankaasta.
    sydän ja pallotrikoille en usko että poika lämpenisi ilman jotain hurjaa aplikointia/painatusta..vaikka musta nekin on kivoja.tytön voi onneksi pukea vaikka neonkeltaiseen jos siltä tuntuu.. ;)

    VastaaPoista
  13. öh,ajatus katkesi kesken..
    niin että tekee isolle seulalle paljon sellaisia yleishyödyllisiä kuvioita(kukkia,köynnöksiä,viivaa,muotoa..)
    ja niitä sit voi käyttää monessa paikassa.. mullon kaapissa monet seulat mutta en mä niitä vanhoja kuvia enää mihinkään laittaisi..

    VastaaPoista
  14. Ihanat paidat!
    Seulan tekeminen ja sillä painaminen on kivaa puuhaa! Koulussa tuli tehtyä seuloja, mutta nyt en tiedä missä voisin tehdä. Ei oo itellä pimiöä enkä raski/viitsi kaikkia kotiin hommata..

    VastaaPoista
  15. Unikuu, käyttämättömät valotetut seulathan voi myös pestä ja valottaa uudelleen. Tämä oli minulle uusi tieto, sillä luulin aiemmin, että kun kuva on valotettu se on siinä ja pysyy. Minä ajattelin myös seuraavaksi koettaa tuota sabluunan tekemistä seulan alle.
    Jännä miten sitä voi olla näin innoissaan kun oppii jonkun uuden jutun :)

    VastaaPoista
  16. Oliko tuo äskeinen nyt hassusti sanottu...siis käyttämättömäksi jääneistä valotetuista seuloista voi sen vanhan kuvan pestä pois ja valottaa uudelleen toisella kuvalla :)

    VastaaPoista
  17. Oih, kun ihania, ihan kaikki!! Itsekin tehnyt kovasti mieli kokeilla kankaanpainantaa seulan avulla, mutta sabluunatuputukseen olen jotenkin vain jämähtänyt.. :)

    VastaaPoista
  18. annika: tuo oli mullekin ihan uusi tieto. millä sen voi pestä? lähteeköhän 15vuoden takainen valoitusemulsiokin pois?

    VastaaPoista
  19. Hei Annika!
    Ihana blogi sulla! Aloitan usein päivän vierailemalla täällä.

    Seulapainanta ei ole tuttua mulle mutta kuva on tosi hieno. Ja se euronkankaan kangas oli myös nätti. Kävin itse pitkästä aikaan Vantaan Eurokankaassa (ajattelin että minäkin löytäisin sieltä jotain) mutta siellä oli tosi huonosti vaate (trikoo) kankaita. Johtui varmaan siitä että siellä oli muuttoale. Vai onko Eurokankaassa yleensä huono valikoima...?

    VastaaPoista
  20. Unikuu, siihen on kuulemma olemassa joku aine jolla valotettu kuva lähtee pois. En nyt tietenkään muista miksi sitä ainetta sanottiin, kun ohjeet on töissä. Kuvan poiston jälkeen seulaan suositeltiin käytettäväksi vielä rasvanpoistoainetta. Siitä en tiedä miten vanhoja kuvia aine poistaa. Uskaltaisikohan ne tuolta Emo-tuotannolta heittää jotain arviota, jos kyselisi.

    VastaaPoista
  21. Ja taas aivan ihana uusi aluevalloitus siulta! Oon niin onnesta piukeena, että löysin siun blogin - aloitin itse vasta ompeluharrastuksen ja etsin netistä inspistä. Ja sitähän täältä siun sivuilta saa! Kiitos myös muistutuksesta, että lasten vaatteet saavat olla iloisia, jännittäviä ja värikkäitä. Meidän poika on vasta bodyiässä enkä malta odottaa, että pääsen kokeilemaan jännittäviä applikaatioita.

    Tätä on muuten varmaan kysytty siulta tuhat kertaa, mutta myytkö nuita pieneksi jääneitä vaatteita eteenpäin? Olisi muutama, josta haaveilen...

    VastaaPoista
  22. Hei !
    Oletko tehnyt applikoinnista ohjetta sivuillesi, jos olet mistä löydän ? Ja jos et ole, sellainen olisi varmasti monelle meille aloittelevalle ompelijalle hyödyllinen.

    Perusasiat osaan, mutta on niin monta tapaa niitäkin tehdä.

    VastaaPoista
  23. Oi miten hauska kuva! Tuo taito on itsellänikin opeteltavien listalla!! :)

    VastaaPoista
  24. Löysinkin jo laittamasi applikointiohjeet blogistasi kun aloin googlettamaan ja päädyin tänne !
    Joten alan tutkia niitä.

    t. sama anonyymi

    VastaaPoista
  25. olisin kiinnostunut tietämään tästä oppimistasi menetelmästä.. en edes ole koskaan kuullut tästä. olen painanut sabluunalla vaan kankaisiin kuvia, joten kiinnostaisi kovasti.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.