torstai 30. joulukuuta 2010

Kaulahuiveja


Pikaisena sohvannurkkatyönä syntyi hassu kettukaulahuivi. Idea on alunperin kirjasta Nurin-oikein. Tätä omaa kettuani olen soveltanut kyllä reippaalla kädellä alkuperäisestä ohjeesta. Huivi herätti jokseenkin huvittuneita katseita vastaantulijoissa tänään kaupungissa :)








Itselleni neuloin keepin - vai mikä tuo nyt sitten onkaan. Siis neulosrinkulan, jonka voi kiepauttaa kaulaan kaksinkerroin, nostaa hupuksi päänsuojaksi tai sitten vain pitää hartioilla lämmittämässä. Huivi on neulottu helposti vain helmineuleena, lankana tummanruskea Seitsemän veljestä.





34 kommenttia:

  1. Ihana!
    Ketunhäntä kainalossa:))
    Nyt en enää yhtään ihmettele kun teitin poijat on niin suloisia; ovat perineet värinsä ja näkönsä äidiltä(isää mitenkään väheksymättä:)!

    VastaaPoista
  2. Hei mulla oli jo tarpeeks pitkä lista noita aivan pakosti kudottavia, ja nyt toi kettuhuivikin vielä..

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana kettu!!! Ja varmasti lämmin tuo keeppi. Oma tyttöni toivoisi kissakaulahuivia, mutta poika haluaisi ketun tai jonkin muun metsäneläimen. Kyllä nämä Sinun neulomuksesi ja ompeluksesi jälleen kerran antavat idealippaaseen uusia mahdollisuuksia. Kiitos siitä. :-)

    VastaaPoista
  4. Oi miten upea kettu ja miten kaunis Sinä Annikka olet! Ei tosiaan ihmettele enää Teidän lasten suloisuutta kun niin kaunis äidi heillä!!!

    VastaaPoista
  5. IHANA kettuhuivi! ja kaunis huivi myös kauniilla äidillä!

    VastaaPoista
  6. niin, ja piti vielä sanomani, että tällaisia "turkiksia" varmasti kaikki kannattavat ;D

    VastaaPoista
  7. En kestä, miten mahtava huivi! :D Ihan loistava kettuidea, tämän hyödynnän varmasti :)

    VastaaPoista
  8. Mä myös näen tämän nätin kettukaulurin tärkeänä ideana itse turkisten vastustajana... Varmasti käytännöllinen myös tuo sinun kieppikaulurisi. Ja taasen ideat ovat uniikkeja! Olet todella idearikas.

    VastaaPoista
  9. Oi kuinka ihana kettu! Ja tosi kivan käytännöllisen näköinen tuo kieppikin, pitäisiköhän itsellekin.. Sinne loputtoman listan hännille laittaa. :)

    VastaaPoista
  10. Oikein mahtava kettuhuivi! En yhtään ihmettele hymyileviä katseita :)

    VastaaPoista
  11. Hei vau! Oonkohan katellu samaa kirjaa, oon nimittäin viime aikoina miettinyt ketuttoman kettupuuhkan tekemistä :D Tuo on kyllä niin mainion näköinen että pitää se oma versio varmaan toteuttaa. Ja tosi kivan huivin oot tehny itelleski :)

    VastaaPoista
  12. Ihana kettuhuivi! Ja kivalta ja käytännölliseltä näyttää sinunkin huivisi!

    VastaaPoista
  13. Taas niiiin ihania! Kettu on ihastuttavan värinen, mistä langasta teit?
    Minullakin on ollut keepin tekeminen mielessä ja 7 veikkaa olisi kaapissa valmiina, muistatko silmukkamäärääsi ja tuliko sopivan kokoinen?

    VastaaPoista
  14. Ihan mahtava tuo kettuhuivi! Ja kaunis tuo sinun huivisi. ♥

    VastaaPoista
  15. Onpas söötti kettuhuivi! Kiva että jaksoit kutoa itsellesikin. Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  16. Hanna, ketun lankana on sellainen kuin Vuorelman Veto. Se on ostettu vyyhteinä taannoin lankakaupasta Oulun keskustasta. Neuloin ketun tosiaan kaksinkertaisella langalla. Ainakin Novitan Florica langassa (100% villa) on täysin sama sävy kuin tässä Vuorelman Veto -langassa. Olen tuosta Floricasta tekemässä juuri nimittäin tuossa samassa sävyssä villapaitaa :)

    Ja aivan totta siis oikea nimitys tälle kaulaliinaputkelle on tuo keeppi! Kiitos! Taidan muuttaa sen tuonne tekstiinkin :) Minulla oli tuossa keepissäni 160 silmukkaa. Lankaa tähän meni noin 1,5 kerää (-> neuloin kyllä aika pienillä 2,5 puikoilla.)Keeppi menee kaksikertaa kaulanympärille eli kahdeksikolle. Haluaisin koettaa seuraavaksi tehdä samanmoisen paksummalla langalla ja palmikkoneuleena. Se voisi olla käytännöllisempi sitten taas sekä kaulassa, että hartioilla lämmittämässä venyvyytensä vuoksi.

    VastaaPoista
  17. Onpa hieno kettuhuivi!

    Tuollaisia keeppejä minulla on useita ja nehän on tosi hellpoja tehdä, mutta mitenköhän tuollaisen kettuhuivin tai muus vastaavan osaisi tehdä.

    VastaaPoista
  18. Tervehdys, ensi kertaa ihastelemassa sivujasi. Miten kaunis kettukaulaliina, sekä keepin.
    Ihania sellaiset työt mitkä ovat "vahingossa" syntyneet oivalluksesta.
    Kuvissa on ihana tunnelma!
    Hyvää vuodenvaihdetta!

    VastaaPoista
  19. Ihania juttuja olet taas tehnyt <3

    VastaaPoista
  20. Aivan ihana!!!!on varmaan aivan pakko tehdä!

    VastaaPoista
  21. Voi ei miten ihana kettuhuivi! Olen itsekin suunnitellut sellaisen tekemistä ja nyt on varmaan ihan pakko ryhtyä tuumasta toimeen. Onnellista uutta vuotta!

    VastaaPoista
  22. Lankakaupoille käy tumpelon tie -->

    VastaaPoista
  23. Kylläpäs on kiva kettuhuivi! Katsoin kirjaston tietokannoista tuota mainitsemaasi kirjaa ja sieltä löytyi kaksikin saman nimistä. Kukakohan mahtaa olla tekijä siinä sinun mainitsemassa kirjassa? Tietäisin kumman varaan... :)

    VastaaPoista
  24. Ihana kettu-repolainen ja kaunis keeppi. Varmaan tuon mainitsemasi kirjan lainamäärät kasvavat huimasti:-)

    VastaaPoista
  25. Kreeta, kirja on Maija Paavilaisen kirja ja koko nimeltään Nurin-oikein 50 hauskaa neuletyöohjetta käsityötunneille :)

    VastaaPoista
  26. Kiitos Annika, itse olenkin tehnyt tänä talvena kaksi palmikollista, ovat mukavia kaulassa ja harteilla mutta ovat jotenkin pönkköjä kaksinkertaisiksi, aika paksua lankaakin (sandnesin easy), joten innostruin tuosta tekemästäsi helmineuleisesta, menisi kaulahuivin asemasta kaulaan kaksinkerroin:)

    VastaaPoista
  27. Hei...Näin tänään kaupassa livenäkettu kaulahuivin. Olitta viereisellä kassalla :) Heti tunnistin sen, kun olen seurannut blogiasi jo yli vuoden ajan, kirjautumatta kuitenkaan. Itse ompelen pojalleni paitoja ja kohta olen kolunnut valmis kankaat läpi niin pitäisi kokeilla barbapapaa ompelemaan itsetekemään paitaan, yms muita helppoja kuvioita näin aluksi. Blogia on kiva seurata :D JA ihania vaatteita teet :)

    VastaaPoista
  28. Onpas aivan ihana tuo kettuhuivi! :) Poikamme tykkää tosi paljon ketuista, tollanen olis hällr kans aivan mahtava. Kaunis blogi!

    VastaaPoista
  29. Hieno huivi. Onko sinulla tuossa huivissa " reikä ", josta työnnät ketun pään läpi, että sen saa pysymään kauniisti edessä vain onko vain kiedottu kaulaan ?

    PST: Kurkkaapa blogiini, blogisi on siellä tulevan viikon blogi :D

    VastaaPoista
  30. Mustkoita ja puolukoita, huivissa on reikä josta pää pujotetaan oikelle puolelle. Kissa kaulahuivissa taisi kuvissakin näkyä tuo reikä.

    Ja ooooh...voi kiitos viikon blogi tittelistä. Hui, olen sanaton ja otettu :) Kiitos!

    VastaaPoista
  31. Hei,

    Aivan loistava tuo kettuhuivi! Tein siitä huivin suurelle saalistajalleni Aatu-westielle. Olet tervetullut kurkkaamaan, miltä näyttää (http://aatu-westie.blogspot.com/2011/02/paivan-asuste.html). :D

    VastaaPoista
  32. Hei!

    Upea huivi? Kuinka pitkä kettuhuivi on?

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.