sunnuntai 7. marraskuuta 2010




Ruskeapohjaisesta Lasten Metsolan Clover -joustofroteesta tuli paita. Laitoin eteen vetoketjun ja tikkasin vetoketjun piilolistan peitetikkikoneella.






Sampsukan pöllötrikoo vei täysin sydämeni. Valikoin paitaan hihoiksi Tiritomista ostettua raitatrikoota.





Eläimet-trikoo on myös Sampsukasta. Kankaassa on kertakaikkisen upeat värit.









Pöllötrikoosta syntyi myös tällainen yhdistelmä. Pöllö on applikoitu eteen veloureista.






31 kommenttia:

  1. Kivoja! Varsinkin kaks viimesintä! Mä vielä odottele kotipuotiin saapuvaksi Sampsukan uutuuskankaita. :)

    VastaaPoista
  2. En yhtään lämmennyt tuolle Sampsukan Eläimet kuosille siitä kaupan pikkukuvasta, enkä siksi sitä sitten tilannut... Mutta kylläpä se näyttää valmiina vaatteena aivan mahtavalle!

    Ja muutenkin tietty näyttää kaikki taas hyvälle :D

    VastaaPoista
  3. Oh beatiful! And the owlapplication makes me happy. I haven´t sen the fabrics until now, and its great to se that the colours i picked was like i wanted:) And it´s so fun for me to se the fabrics when you hav made such nice clothes. You´re so talanted! Thanks for the wisit, now I smile:) I know my english is sooooo bad:S /Johanna Ahlard

    VastaaPoista
  4. Hei Annika! Olisi kiva jos viitsisit joskus tehdä kuvallisen ohjeen tuon nappilistan teosta. Minulle kun tuo teksti versio ei mene jakeluun.
    Jo etukäteen kiittäen.

    Niin ja tiedät varmaan jo sanomattakin kuinka ihania ja inspiroivia tekeleitä teet! Kiitos jälleen kerran

    VastaaPoista
  5. Ihania puseroita jälleen kerran :)
    Tuo pöllö on valloittavan söpö!

    VastaaPoista
  6. Ihania ihania ihania!! Sä näköjään tikkaat ompelukoneella tuon resorin pään kun taitat sen kaksinkerroin esim. tuossa eläinpaidassa, meneekö sun konen ihan helposti sen yli vai tekeekö peitetikkikonen saumasta litteämmän? Ymmärrätkö mitä tarkoitan ;) Epäilen nimittäin että mun koneessa on jotain vikaa kun se jää sylttäämään alalankaa....ja kuvittelin että mulla on hyvä kone ;)

    VastaaPoista
  7. Pihla, yritän muistaa seuraavan kerran kuvata nappilistan teon :)

    Muruhuttu, tarkoitatko siis tuota kun pääntie on kantattu ja kanttaus tikattu paikoilleen peitetikkikoneella, niin sitten olen kääntänyt ylijäävät päät tuonne nurjalle ompelukoneella? Jos tarkoitat, niin joo :) tähän paitaan olen tikannut käänteet ompelukoneella. Yleensä ompelen nuo käsin, ja siistimpää jälkeä niin kyllä saakin aikaiseksi... Peitetikkikoneella en ole uskaltanut noin paksua kohtaa edes yrittää tikata.

    VastaaPoista
  8. Oih ja voih! Niin ihania että!

    VastaaPoista
  9. Oijoi, miten ihania taas. Tuo pöllötrikoo on kuolausasteella minulla, tosin ajattelin siitä tehdä jotain itselleni myös... Ja sopii ihan älyttömän hyvin tuohon raitatrikooseen (liekö sitä Mjukatygerin?). En tiennytkään, että sitä saa Suomesta. :-) Voi hitsi, pitääköhän taas sortua tilaamaan kangasta. Tämä blogimaailma on sitten vaarallisen inspiroiva.

    VastaaPoista
  10. Ihania :) Sä teet kyllä niin hyväntuulisia ja mahtavia poikien vaatteita!! Mä käyn täällä säännöllisesti kurkkimassa ja huokailemassa ihastuksesta ja vaahtoan kaikille, että mitä ihanaa täällä taas olikaan (kommentointi tosin on hieman vähäisempää...)

    VastaaPoista
  11. OOH, RRRRRAKASTAN tuota viimeistä pöllöpaitaa!

    Muutkin ihania.

    t. Petra

    VastaaPoista
  12. Oletko koskaan laskenut montako paitaa, hupparia ja housua teet vuodessa? :-) Suloisia kaikki, varsinkin tuo viimeisin pöllöpaita - ei yhtään pöllömpi juttu! :-p

    VastaaPoista
  13. Aivan huippuhienoja kaikki! Ja aivan ihania kankaita olet taas haalinut :) Suloinen pöllökin..

    Olen keksinyt (ainakin omasta mielestä) hyvän keinon ompelukoneella tikkailla noita paksuja kohtia, kuten resorin käänteet. Teen ne nykyään tiheällä siksakilla (kuten aplikoidessa) ja samoilla säädöillä. Menee paljon helpommin paksut kohdat ja saa siistin kunhan tikki ei ole liian leveä. Resorin voi myös huoletta katkaista aivan ompeeen vierestä.

    VastaaPoista
  14. Ihania tekeleitä taas! Erityisesti sydäntä lämmitti tuo pöllö, loistava!

    VastaaPoista
  15. Ihanuuksia täynnä taas tämä bloki. Tilasin juuri myös tuota pöllötrikoota ja odottelen saapuvaksi. Osaisimpa loihtia siitä yhtä hienoja paitoja kuin sie !!!!

    VastaaPoista
  16. Aivan ihana sekä kuvioiltaan että väriyhdistelmältään tuo alin, johon on applikoitu pöllö!

    VastaaPoista
  17. Siis Todella ihania, jälleen kerran :)
    Oletko koskaan laskenut kustannuksia yhdelle vaatekappaleelle? Tietenkin kun tykkää tehdä itse, niin hinta ei ole se pääasia, mutta itseä kiinnostaisi monesti mitä tulee maksamaan, kun nuo kankaat kuitenkin on niin harmittavan kalliita :(

    -Kristiina-

    VastaaPoista
  18. Taas kerran täällä ihailemassa tekeleitäsi, tuo joustofroteepaita on kyllä niin huippu!!
    Saako udella myytkö jossain lapsiltasi pieneksi jääneitä ompelemiasi vaatteita?
    T. eräs joka mielellään tuollaisia vaatteita ostelisi :)

    VastaaPoista
  19. Anonyymi, en ole laskenut montako paitaa teen vuodessa...mutta jos saisin valita, tekisin enemmänkin jos aika vain riittäisi :)

    Ansku, tuota siksakkia pitääkin koettaa. Kiitos vinkistä!

    Kristiina, jos kankaan keskihinta on vaikka 20 euroa metri, maksaa yksi paita karkeasti ottaen sen noin 10 euroa materiaaleiltaan. Puolesta metristä jää jäljelle pitkähihaisen paidan jälkeen yleensä vielä materiaali yhteen etu- tai takakappaleeseen. Resoria menee kanttauksiin pieni suiru ja lankojen menekkiä en ole koskaan ajatellut. (Muuta kuin, että kauan ne kestävät - ja loppuvat sitten jokainen väri tietysti aina yhtä aikaa :D) Mutta sitten jos pitäisi alkaa määrittää hintaa työlle, menisikin sormi suuhun. Onneksi ei tarvitse kun itselle tekee.
    Ennen ompelua olin hirmuinen lastenvaatefriikki, eikä yli 30 euroa lapsen paidasta ollut mielestäni mitenkään suuri hinta. Nyt ei tarvitse kahdesti miettiä ostanko valmiin vai teenkö itse. Ja mikä parasta voi tehdä juuri sellaisen vaatteen kuin itse haluaa :)

    VastaaPoista
  20. Anonyymi, olen jossakin vaiheessa (lue: kun saan itseäni niskasta kiinni) viemässä pieniä vaatteita taas perinteiseen tapaan kirpputorille täällä Oulussa.

    VastaaPoista
  21. Oih ja voih, kyllä on ihania jälleen kerran:)

    VastaaPoista
  22. Kertakaikkiaan ihania! Noita varmaan menis ku ompelisit tilauksesta! Kivaa noi kankaat paitana mutta ei oikeen pakalla sykähdyttäny!

    VastaaPoista
  23. Missä kirpputorilla voi näitä ihanuuksia bongata (jos tuuri käy, pöytä varmaan tyhjenee heti...)

    - oululainen -

    VastaaPoista
  24. En ihmettelekään vaikka teet mieluusti itse kaikki ;) Sulla on taito todellakin hyppysissä. Kaksi viimeistä paitaa oli tosi herkullisia ja tykkäsin tosi kovasti. Voi kun ehtis itekin omepelmaan ja osais tehä tuollasia aplikointia.

    VastaaPoista
  25. Sun kannattaisi laittaa huutikseen myyntiin näitä paitoja, sais eteläsuomalaisetkin sitten ihanuuksia kotiinsa! Ja veikkaan että saisit ainakin 2-3 kertaa sen, mitä kirppiksellä pyydät, eli helposti materiaalikulut käytetystäkin paidasta pois (työllehän ei tässä voi laskea hintaa, mutta periaatteessa olisi "ilmaiset" vaatteet sun lapsilla ja pääsisivät kiertoon rakastaviin perheisiin nämä ihanat paidat ja paita-housut setit!) Huutiksessa näkee paljon pahemmassa kunnossa olevia vaatteita, jotka on törkeän rumia ihan järjettömillä hinnoilla/hintavarauksilla. Vaatii ehkä vähän enemmän, mutta samalla vaivalla millä varaat kirppispöydän, laputat paidat, mietit hinnat, viet kirppikselle ja juokset järkkäämässä sitä pöytää laitat (valokuvia sulla on jo paidoista) ilmoitukset nettiin. Mitä ei netissä mene niin sitten kirpparille/UFFelle tai minne tahansa. Ja sitten kun Huutikseen laitat, niin myyjätunnus tänne, tiedetään tulla huutamaan kovilla hinnoilla! ;-) (ei sen lähtöhinnan tarvi olla iso, sama mikä kirppiksellä, näistä kuitenkin taistellaan ja tullaan viemään käsistä, huudetaan viimeiselle minuutille asti)

    VastaaPoista
  26. Hyvä ajatus. Taatusti huudellaan! :D
    Terv. Tuija Blogiton

    VastaaPoista
  27. Taas kerran: Aivan ihania! Erityisesti sydämen vei nuo pöllö paidat! Tän blogin lukeminen on vähän sellasta unelmointia ihanista vaatteista, mitä toivoisi omallekin pojalle :))

    VastaaPoista
  28. Oih, niin ihania taas! Tuo viimeinen pöllö-paita on aivan uskomattoman ihana!! Niin söpö tuo aplikointi ja huikea kokonaisuus! Voi kun sais tuollaisen omille lapsille! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.