sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Okei, nyt neulomisten esittelylle on syynsäkin, kun nuo ompelukset painottuvat joululahjoihin, eikä niitä voi tietenkään täällä esitellä :) Koetin tehdä lipallisen pipon ja ensimmäiseksi viritelmäksi siitä tuli ihan kohtuullisen kiva. Kuvioksi suunnittelin pöllön josta tuli kyllä kovin laatikkomainen, kun ruudukko piti saada tehtyä mahdollisimman vähillä silmukkamäärillä. No josko nuo erottaisi kyseisiksi otuksiksi, ainakin jos oikein siristäisi silmiään. Lakki on tehty samalla lailla kuin aiempikin kirjoneulepipo - ylhäältä alaspäin. Myssy on vuoritettu tummanruskealla merinovillaneuloksella. Arvoin kauan laittaisinko tähän tupsun päälaelle, mutta jätin sen nyt kuitenkin pois. Mitäs mieltä te olette? Sopisiko tähän tupsu, vai olisiko se jo liikaa?






EDIT
Tässä vielä tämä suunnittelemani pöllö-neuleruudukko



















Sitten tällainen ruutuneuleen surkimus... Odotukset olivat korkeammalla ja sitten siitä tuli tällainen valju kötöstys. Huokaus. Ruutukuvion neuleruudukko löytyi kirjasta Neulo ja virkkaa elämäsi miehelle ja oli alunperin suunniteltu kaulahuiviin. Langan kuljetukset takana olivat parhaimmillaan 13 silmukkaa ja usko meinasi loppua moneen kertaan toisiinsa sotkumöykkyyntyvien kerien seurassa... Lisäksi kun halusin tehdä neuleen pyöröpuikoilla (tällä kertaa kylläkin normaalisti alhaalta ylöspäin) langankuljetukset piti tehdä myös hihojen kohdalle miehustaan. Muuten olisi pitänyt aina katkaista lanka hihojen ajaksi. Siis menetteleehän tuo paita, mutta ...noh plääh.

51 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. En pysty ymmärtämään miten osaat noin ihania ja sopivia neulomuksia tehdä!! Minä olen neulonut ja ommellut n. pari vuotta ja tuntuu että harvassa on ne kerrat kun sopivan kokoista työtä pukkaa... aina menee pieleen. Onneksi on eri kokosia lapsia itsellä ja ystävillä, että yleensä jollekin sopii. Mutta onhan se rasittavaa kun on hidasta hommaa ja ei tule sitä mitä pitäisi. Siis että sen villapaidankin teit päivässä?! Mä en sais edes villasukkaa päivässä valmiiksi.
    Tää blogi kyllä päräyttää kateus-mittarin pohjalukemiin!!
    -Laura

    VastaaPoista
  3. Ihana pipo!!! Mä en ymmärrä miten sä oot noin nopee kutomaan jollet muka oo sitä kauaa tehnyt?!? Taidat olla vain luonnonlahjakkuus kaikissa käsitöissä :)
    Onko tuossa lipassa muuten jotain välissä että pysyy noin nätisti?

    VastaaPoista
  4. pahastutko jos näet olun katukuvassa samanlaisen pingviinipipon? Tuo on niin söpö että meidän pojalle olisi melkein pakko saada samanalainen

    VastaaPoista
  5. Aivan mahtava pöllöpipo! Minusta on parempi ilman tupsua. Olen kyllä huippukade, kun itsellä nuo puikot eivät tahdo pysyä lainkaan hyppysissä...

    VastaaPoista
  6. Ihana kun täällä on kaksi eri tulkintaa tuosta hahmosta :)

    Itse ajattelin heti että se on pöllö, mutta tyttäreni sanoi pingviini. Mutta ihana joka tapauksessa =)

    Tanja

    VastaaPoista
  7. Ihania ja herkullisia! Pöllöpipo on tosi makee, ei mun mielestä tarvi tupsua :)

    VastaaPoista
  8. Hurja, kun olet ehtiväinen! Olen pitkään neulonut enemmän tai vähemmän, mutta olen siinä hirmuisen hidas edelleen... etenkin kirjoneuleissa!

    Tykkään molemmista kovasti, päällä tuo paita näyttää aivan täydellisen talviselta =) Pipo ei mitään kaipaa, mutta saattaisi tupsukin olla söpö!

    VastaaPoista
  9. Voi kuinka kauniita! Ilman tupsua. Ja minun silmääni tuo paita näyttää oikein onnistuneelta ja kauniilta.

    VastaaPoista
  10. Kummatkin ovat mahtavia - joskus tekiessä vaan vähän leipääntyy katselemaan sitä työtään.

    Pipo olisi minun silmääni parempi tupsulla. Käytännössä tupsut vain tuppaavat nostamaan haalarin huppua niin, ettei huppu enää lämmitä kunnolla.

    VastaaPoista
  11. Laura, tuo on juuri ollut miunkin kompastuskivi aina neuloessa - että vaatteesta tulee väärän kokoinen. Minulla on jotenkin löysä käsiala ja aina onnistun tekemään ohjetta tulkitessani liian suuren vaatteen. Siksi olenkin nyt koettanut tehdä ilman ohjeita ja ottanut mittoja säännöllisesti jostakin valmiista vaatteesta.


    Kerttu, pipoa tein kahden päivän aikana ja tuota villapaitaa kolmen päivän aikana. Lipan välissä on ohutta muovia, jota leikkasin sellaisen läpinäkyvän kansion kannesta. Teippasin reunat etteivät mitenkään voi tuntua teräviltä ja ompelin lippaan vielä trikoosta päällisen ennen kuin ompelin sen lipan sisään.

    HennaK, tee ihmeessä samanlainen. Miulla on tuossa tuo neuleruudukkokin kuvasta jos haluat :)

    Tanja, Siis pöllöjä miekin olen tuossa yrittänyt tehdä - tosin ajattelin tehdessä, että värien vaihdoksella hahmosta saisi tosi helposti pingviinin :)

    VastaaPoista
  12. Ihana pipo! Kuinka ihmeessä sä saat näin nopeasti valmista :D Olet joku superneuloja ;)

    VastaaPoista
  13. Miranda, kun en malta lopettaa vauhtiin päästyäni :) Monesti sitten huomaan alkuyöstä, että ohhoh pitäiskö mennä jo nukkumaan...

    VastaaPoista
  14. Upea lippapipo!! Siitä on aikaa, kun viimeksi täällä kävin. Nythän täällä neulotaan! Mun mielestä myös tuo vaaleansininen neulepusero on tosi söpö.

    VastaaPoista
  15. Pipo on huippu! Ihmettelen kyllä kanssa tuota sinun neulomistahtia, itse oon neulonut koko pienen ikäni ja en kyllä tuohon tahtiin ehdi ;)

    Ehdotus ruutuneuleeseen: Ompele jollain tehostevärillä etupistoin viivat noitten vinojen vaaleansinisten viivojen rinnalle. Saattaisi tehdä neuleesta "skarpimman". Sinun värisilmällä löytyy varmasti hyvä yhdistelmä! Tämä vaan tällaisena ideana joka minulle heti tuli mieleen.

    VastaaPoista
  16. Siis vau, TAAS ihania niin pipo kun neulekin. Pipolle minä laittaisin tupsun vaikka ihana se on ilmankin mutta mielestäni ne tupsut ovat niin lasten juttuja;) Ja villapaita on niin herkkä, kaunis ja levollinen, ei tarvi mun mielestä mitä lisäyksiä!
    Lippa on kyllä tosi hyvä idea, täällä Suomessa kun aina jotain taivaalta sataa (lunta/räntää) niin lasten silmät siristää ja naama märkä...

    VastaaPoista
  17. Kata, itse pohdiskelin myös tuota viivojen skarppaamista jollakin eri värillä. Varsinkaan noiden vaaleansinisten ruutujen päältä ei näy nuo valkoiset viivat kuin paikoin... Nyt pitää vain lähteä googlettamaan että mikä on etupisto :)

    VastaaPoista
  18. Toi pipo on tosi kaunis!!! Minusta siihen sopisi tupsu oikein hyvin, mutta kaunis ilmankin! Niin oliko sulla siihen joku ohje??? Ja värit pipossa on ihan täydelliset, mikä on lankana?

    VastaaPoista
  19. Kyllä tuohon pipoon tupsukin sopisi, mutta enpä tiedä kaipaako se sitä mitenkään erityisesti... Tosi hienoja kaikki nuo työsi, kumpa osaisin itsekin!!

    VastaaPoista
  20. Muruhuttu, Ei ole tähän pipoon mitään sen kummempaa ohjetta kuin, että liikkeelle lähdetään samoin kuin siinä Laura-lettipipossa ylhäältä alaspäin. Loppuosa on yhtä lennosta soveltamista. Pipossa on lankana sellainen kuin Vuorelman Veto. Yritin aikani löytää tavallisista kaupoista sinapinkeltaista lankaa tuloksetta ja marssiin sitten ensimmäistä kertaa elämässäni käsityöliike Somikkiin. Sieltä on siis tämä lanka ostettu. Pöllöissä on käytetty jotain langan jämiä...oisko ainakin seitsemää veljestä.

    VastaaPoista
  21. Kiitos Annika! Mä jo tuossa katselin kanssa sitä Laura-pipon ohjetta ja ajattelin lainata sitä sun pupu-kuviota siihen jos sopii?

    VastaaPoista
  22. Aivan älyttömän söpö pipo ja musta siihen sopis ruskea tupsu vielä päälle... Ja on kyllä suloinen tuo neulepaitakin kuten kaikki edellisetkin. Jotkut ne vaan osaa ihan uskomattomia juttuja!

    VastaaPoista
  23. Voi jukra miten ihania neulomuksia!!! Olet kyllä tooosi taitava. Pöllöpipo on aivan supersuloinen! ja musta se on ihana ilman tupsuakin, mutta jotenkin näen sieluni silmillä siinä sellaisen narusta roikkuvan tupsun. Siis sellaisen, joka on tehty riittävästä määrästä langanpätkiä ja sidottu langalla tupsuksi (äh, en osaa selittää...)

    KIITOS Ruttunuttu kaikista vinkeistä joita olet täällä antanut! Ja kiitos siitä, että ohjeitasi SAA myös käyttää! Olet kultainen, kun jaat lahjastasi meille muillekkin <3

    VastaaPoista
  24. Tosi suloinen pipo. Uskon että toimii tosi hyvin myös tupsun kanssa, mutta tosi kaunis ilmankin.

    Itse yritän aina välttää pitkiä lankajuoksuja kaikin mahdollisin tavoin. "Juoksutettavaa" lankaa voi sitoa neulottavalla olevalla langalla esim. 5 - 6 silmukan välein tai tiheämminkin (samalla tekniikalla kuin intarsianeuleissa langat kiedotaan toisiinsa) ja tehdä kierrot aina vuoron perään myötä- ja vastapäivään, jolloin "juoksutettavan" langan ei pitäisi päästä ärsyttävästi kieputtumaan.

    Tietenkin, jos joka kierroksella on kovin pitkä matka lankaa kuljetettavana niin on työlästä sitoa sitä lyhyillä väleillä, mutta valmiissa työssä ja käytössä siitä on kyllä hyötyä etteivät pitkä lankajuoksut takerru vaatetta puettaessa esim. sormiin.

    VastaaPoista
  25. Xisse, juuri noin minä kuljetin lankaa mukanani, tekemällä kierrot myötä- ja vastapäivään, mutta sitten aina sekosin enkä huomannut miten jengoilla langat taas olivat toisissaan :) Mutta siis huippua, että olen hoksannut tällaisen ihan käytössä olevan jujun ihan itse. Ehkä minulla on sittenkin toivoa :D

    VastaaPoista
  26. Olet tehnyt jälleen mainioita töitä! Pakko vaan kysyä , en todellakaan ole mikään atk-nainen, mutta hämmästelen kun avaan aamun valoa blogiasi niin ruutuun tärähtää ihan kammottava ennustus-mainos, sieltä lähtis bedetten ennustuksia hintaa 2 euroo ja risat. Ihan itsekö haluat mainostaa moista vai liittyykö tämä nyt joihin nettijuttuihin joita en ymmärrä? Linjassa se ei ainakaan ole sinun herkän blogisi kanssa..ihan vaan ihmettelen?

    VastaaPoista
  27. Anonyymi, no hui! Ei miulla vaan tärähtele mitään mainoksia näitä sivuja aukaistessa... Mites muilla?

    Ei ole todellakaan tarkoitus mainostella mitään moista ja jos tosiaan mainostelen tietämättäni haluan eroon tuollaisista heti. Mutta miten?

    VastaaPoista
  28. Vau, aivan upea pöllöpipo! Tahtois kans, kun vain saisi aikaiseksi... Ja mielestäni ei tupsua kaipaa, on ihan täydellinen tuollaisenaan! :)

    VastaaPoista
  29. Todella kauniita neulomuksia!! Ei voi kuin ihastella. :)

    Kävin vilkaisemassa toista blogiasi ja tosiaan siellä alhaalla on mainos, mahtaako tässä olla jotain tekemistä tuon vuodatus-blogiston kanssa, koska muissakin vuodatus-blogeissa näyttäisi mainos olevan. Aika ikäviä tuollaiset :(

    VastaaPoista
  30. Yhdyn kyllä kaikkiin yllä oleviin kehuihin ja kommentteihin muiden lukijoiden kanssa. Mä olen ihan koukussa sinun blogiisi! Mullakin pärähtää se mainos ruudun alareunaan, kun menen Aamun valoa-blogiisi. En tiedä miten sen saa pois.

    Kata

    VastaaPoista
  31. Selvittelin hieman ja tosiaan mainokset liittyvät nyt tuohon Vuodatus-blogistoon. Mainosten sisältöön voi näköjään vaikuttaa, mutta sen on jokaisen tehtävä itse, eli minä en voi vaikuttaa siihen mitä vuodatus sivuillani mainostetaan kenenkin käyttäjän kohdalla. Firefoxiin saa kuulemma jonkun AdBlock plus-asennuksen, jolla saa eliminoitua nämä pop-up -mainokset.

    Alalaitaan tulevan mainoksen saa toki suljettua oikeassa yläkulmassa olevasta rastista. Minulle ei jostakin syystä nyt tule mainoksia mihinkään...

    VastaaPoista
  32. Jeps. Suurin osa neulekikoista on sellaisia, jotka tekemällä oppii parhaiten. :) Joskus jos jonkun jutun tietää etukäteen niin se voi tietenkin helpottaa tekemistä.

    Blogiasi on ihana seurata, kun ideasi ja erityisesti se miten olet ideasi toteuttanut on todella upeaa. :D Yllätyn iloisesti aina, kun käyn blogiasi lukemassa. :)

    VastaaPoista
  33. Ihania taasen! Kyllä sulla näyttää ihan tosissaan olevan tuo kutomisen taitokin hyppysissä! Minä kun olen sukkia ja pipoja kutonut aika paljonkin mutta kirjoneuletta en ole vielä uskaltanut kokeillakaan. Ehkäpä joku päivä kokeilen siis sitäkin ;)

    VastaaPoista
  34. Huokaus. Nää sun aikaansaannokset on ihan mielettömän ihania. Tulee itselle ihan kademieli, kun joutuu turvautumaan vain kaupan tarjoomuksiin oman lapsen kohdalla... ;)

    VastaaPoista
  35. Aivan ihastuttava pipo. Ja erityisesti pipon värit miellyttävät silmääni. Sun tekemissä vaatteissa kyllä yleensäkin on mun silmää miellyttävä värimaailma.
    Voi kun joskus oisin itsekin yhtä taitava.

    VastaaPoista
  36. Pipo on oikein hurmaava! Mun silmään sopii paremmin ilman tupsua, kun pipossa on jo "extrana" se lippa.

    Kirjoneuleet on monesti tosi ihanan näkösiä, mutta just se lankojen kuljettaminen ja kerien sotkeentuminen inhottaa eikä tuu ees alotettua sellasia projekteja. Kirjailin joskus yks väristen sukkien päälle kuviot, mutta eihän siitä yhtä nättiä tuu. Neulomistreenit siis jatkukoon! :)

    VastaaPoista
  37. Aivan mahtava pöllöpipo, ilman tupsua!

    VastaaPoista
  38. Siis vau! Niin mahtava pipo ja oot kyllä super taitava kun noin ilman ohjeita osaat tehdä!

    VastaaPoista
  39. Neulominen on kyllä hieno taito, siinä on jotain niin perinteistä. Mun mielestä on jotenkin niin ihmeellistä, että joku on keksinyt alkaa pujottelemaan lankaa tikkujen avulla ja siitä on kehitelty sitten sukkia ja lapasia.. Kukahan sen taidon on muuten keksinyt.. neulomisen tai virkkaamisen..? Ihania töitä! :)

    VastaaPoista
  40. Hoh, kirjotin kommentin ja se katosi johonkin.. :(

    No piti vain mahdottomasti kehua tuota aivan upeaa lippapipoa ja sinun haikaisevia taitojasi!!

    Wou!!!

    VastaaPoista
  41. Voi Annika! Niin ihania ihania taas :) Blogistasi kiitän!

    Minun piti heti käydä ostamassa langat tuollaiseen pupuvillapaitaan, nyt vain polttelis heti aloittaa! Olen jo jonkin aikaa aikonut/halunnut pojalleni tuollaisen villamyssyn, jossa menee läpät korville, lippaakin olen miettinyt. Mutta, voin itse katsoa Laura-pipon aloituksen (jostain) mutta voisitko yhtään auttaa miten tuo loppu tehdään, siis sen jälkeen kun myssy on tarpeeksi pitkä (pöllökuvioiden jälkeen)..siis ohjeistusta haluaisin juuri tuohon lippaan ja korvaläppiin jajaja.. apua. onko liikaa vaadittu? On varmaan :)

    T. myrtti

    VastaaPoista
  42. Tuo pöllöpipo on jo liian sulonen =)

    VastaaPoista
  43. Aivan upea lippapipo! Minulla oli syksyllä suunnitelmissa myös samanmoinen, mut se tökkäsi siihen, etten jaksanut alkaa värkkäämään tuon lippaosan neulomisen kanssa. Eli eli.. haluaisitko jakaa myös minulle ohjetta, kuinka neuloit sen? Olisin todella kiitollinen!
    -Rälli-

    VastaaPoista
  44. Aivan ihana tuo lippapipo. Käyn aina välillä täällä ihastelemassa näitä sinun luomuksiasi ja aina yllätyn, miten ihmeessä onnistut tekemään jotenkin niin omanlaista ja kuitenkin niin nättiä, ja miten hyvin. :)Kiinnostaisi minuakin tuon lippapipon ohje..;)

    VastaaPoista
  45. Hei, maltatko paljastaa, että kuinka korkea tuo kaulus Iipon paidassa on? Jostai luin että olit laittanu kuminauhan kaulukseen viimeistelynä. Miten sen sinne laitoit ja ompelitko kiinni koneella vai millä ? Ei nurjasta puolesta kuvaa ois ? :)

    VastaaPoista
  46. Mahtava pöllöpipo, tekee kyllä mieli kokeilla sitä johonkin sen verran hauska.

    VastaaPoista
  47. Todella IHANA pipo! :)
    -saara

    VastaaPoista
  48. aivan ihana tyo pöllöpipo! otatko tilaustöitä?

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.