sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Perheen pienimmän piti saada päiväkotiin uudet tossut. Eilen illalla sitten syntyi muutamat tossuttimet pitämään liukastelua kurissa. Unelmoinnissa ja inspiraation ammentamisessa apuna toimi tietysti ihanaisen Tohvelisankarin nettisivut. Keinonahat olen aikoinaan ostanut Kangas-Mallasta. Tossujen pohja on oikeaa nahkaa, koska sen pito on erinomainen (ja nimenomaa se nurja puoli lattiaa vasten). Ohjeita tossuihin löytyy ainakin Ohlenen ja Marian sivuilta.











33 kommenttia:

  1. Ihanat tossut! Ja taitavasti toteutettu. :-)

    Ompelitko nahkaneulalla vai ihan tavallisella, vahvalla teräväkärkisellä neulalla? Miten mittasit koot? Piirsitkö ensin jalan paperille vai otitko vanhoista tossuista mallia?

    - Henna -

    VastaaPoista
  2. ihania. Jos yrittäisin kanssa niin nämä onnistuisi ihan tavan ompelukoneella?ei tarvita mitään erikoisneuloja?

    VastaaPoista
  3. Ihania tossukoita. Pitääpä syventyä noihin linkkeihin jospa sitä joskus löytäisi aikaa tälläisillekin.

    VastaaPoista
  4. Henna, tavallisella teräväkärkisellä neulalla olen nämä ommellut. Tuo tekonahka on erittäin pehmyttä ja notkeaa käsiteltävää.Koon mittasin lapsen jalan mukaan, eli piirsin ensin lapsen jalasta kaavan ja sovitin tossun koon sen mukaan.

    Unikuu, tämä minulla oleva kangas ompeloitui ihan tavllisella ompelukoneella ja tavallisella neulalla. Pohjan ompelu on se kaikista paksuin vaihe, eikä siinäkään tullut mitään ongelmia vaikka pohja olikin oikeaa paksua nahkaa.

    aeno, näitä kun alkaa tekemään ne syntyvät tosi nopeasti.

    VastaaPoista
  5. Hienoja tossuja!

    Pitkästä aikaa löysin blogisi uudestaan ja ei voi muuta kun ihailla kaikkea tekemääsi! Blogisi innoittaa ompelemaan, vaikka ala-asteen jälkeen en ole tainnut ompelukoneeseen koskea. Nyt olisi jopa sellainen (kone siis) tarjolla, ihan peruskamaa, mut kai sillä jotain aikaiseksi saisi. :)

    VastaaPoista
  6. Tosi kivoja tossuja! Sie jaksat kadehdittavan upeasti käyttää noita yksityiskohtia ompelussa!

    Mie olen ommellu aidosta nahkasta tossut mitä olen tehnyt, koen, että ne hengittää hyvin. Ja siis ihan tavallisilla neuloilla olen ommellu, enkä ole saanu yhtään katkeamaankaan :) Eli helppo on tehdä! Tosin miulla siis tyssää noihin yksityiskohtiin, eli hyvin pelkistettyjä tulee ommeltua :-D

    VastaaPoista
  7. Niin, että inspiraatiot Tohvelisankarista, mutta toteutus tyypilliseen Ruttunuttu-tapaan inspiraationlähdettä upeampi! Ihana tää sun blogi, aina saa varmuudella huokailla kun tänne eksyy (tai siis tarkoituksella löytää..). :)

    VastaaPoista
  8. Tosi nättejä tossuja! Pitäisi tehdä pienimmälle tossut, voisikin käydä ideavarkaissa tuolla Tohvelisankarin sivuilla.

    VastaaPoista
  9. Yksinkertaisesti ihanat tossut!

    VastaaPoista
  10. Aivan ihanat tossut! pitää miettiä, osaisiko sitä itsekin tehdä tuollaiset. meinasin nimittäin tilata tohvelisankareilta uudet isommat tossut.
    löytyykö sitä aitoa nahkaa eurokankaasta vai mistä ostit?

    VastaaPoista
  11. Uskomattoman siistiä jälkeä! Wau! Ja kiitos tuosta Tohvelisankarin linkistä!!! Itse ne voisi edes uneksia tekeväni jotain tällaista, siispä suuntaakin oikopäätä tuonne tilaamaan tossuja :-D

    VastaaPoista
  12. Voi kuinka upeat! Yritin kerran vääntää tossuja, mutten onnistunut, ehkä inspiroidun kokeilemaan uudelleen :)

    VastaaPoista
  13. Voi,että! Teet siis ihan mitä vaan!
    Tuija Blgtn

    VastaaPoista
  14. Voi kuin ihania.Pitää varmaan kokeilla itsekin tuollaisia tehdä.Meidän pikkumies kun opettelee kohta kävelemään niin ei lipsuisi niin pahasti :)

    VastaaPoista
  15. Voi että kuinka ihania tossuja. Olet kyllä eri taitava!!!

    VastaaPoista
  16. Wautsi mitä tossuja! Käyn täällä kurkistelemassa aina välillä, kommentteja olen jättänyt hävettävän laiskasti. Sinä olet kyllä taitava ja aikaan saava. Ihana nähdä tekeleitäsi!

    VastaaPoista
  17. Että tosta noin vaan pyöräytit tossut!
    Ihan uskomaton sinä!
    Ihanat tossut. Kyllä on päikyn tädit päät pyörällään, kun aina mitä ihanampia vaatteita (ja nyt tossuja!) on teidän mussukoilla päällä.

    VastaaPoista
  18. Kyllä oli hienot tossut. Tuollaset on varmasti hyvät hoidossa. :)

    VastaaPoista
  19. Onpas kerrassaan hienoja tossuloita!

    VastaaPoista
  20. Taas sanaton! Taitavaa jälkeä. Hieno toteutus! Kaikkea! Ihanat!

    VastaaPoista
  21. Olet varmasti saanut monelta lukijaltasi tunnustusta, mutta saat sitä myös minulta ja se löytyy blogistani :)

    VastaaPoista
  22. Vautsi. Tosi hienoja tossuja. Taas yksi juttu mitä pitäisi kokeilla. :-)

    VastaaPoista
  23. Huh, löysinpä taas takaisin blogiisi! Ihanat tossut! Mullakin on nyt vihdoin aikaa taas ommella, joten kiva, että pääsen taas ihailemaan töitäsi :)

    VastaaPoista
  24. Todella ihanat! Täytyy ehdottomasti itsekkin kokeilla, koska meillä esikoinen tarvitsisi kerhotossut. Olisko kellään tiedossa nettikauppoja, joissa myytäisiin aitoa nahkaa? Koitin googlettamalla etsiä tuloksetta.

    VastaaPoista
  25. Aivan mielettömän ihania töitä siulla täällä. Ilmottaudun lukijaksi :)

    VastaaPoista
  26. Osaisiko joku piakisesti vastata mikä lankasaumurissa on se mikä näkyy sitten oikealtapuolelta saumasta..? Sain saumirin lainaan ja pitäisi saada langat vaihdettua enkä tahtoisi aina kaikkia vaihtaa jos pärjäisi 3 valkoisella ja sitten aina vain sen yhden vaihtaisi.

    VastaaPoista
  27. Siis miten joku osaa tehä??!! AIVAN IHANIA TOSSUJA =) Mun blogissa on muuten sulle tunnustus!

    VastaaPoista
  28. Vau! ihania tossuja!kyllä olet sitten taitava!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.