perjantai 2. heinäkuuta 2010

En yleensä tee koskaan toista samanlaista vaatetta, mutta nyt piti tehdä poikkeus ja ommella toinenkin Ruma Ankanpoikanen. Tosin nyt kankaana on sammalenvihreä joustofrotee, joka löytyi Lasten Metsolasta. (Täältä löytyy siis tämä alkuperäinen.) Nämä hupparit ovat saaneet tosi paljon positiivista huomiota tuolla kylillä. Hassua :)


STOFF & STIL -kaupasta ostetusta sienitrikoosta syntyi perus T-paita.

Ja huomio, huomio kaikki näitä Ruotsista tilattuaja kankaita ihailleet sain tietää, että


alkaa myydä näitä kankaita näinä päivinä!!!

Sieltä löytyy apinaa, norsua, sieniä, pöllöjä ym. ihanuuksia :)

Olen nyt koettanut purkaa keskeneräisten töiden pinoa tuolta ompelupöydältä uusien alta. Tämä paita on yksi niistä, joka on odottanut kaula-aukon viimeistelyä jo useamman viikon... Ja joustofroteehan siis on Sampsukasta, kuten varmaan kaikki jo tietävätkin :)

22 kommenttia:

 1. En kyllä ihmettelee, että huomiota olette saaneet! On niin ihanan veikeät hupparit!

  VastaaPoista
 2. suloinen poika ja huppari myös. onko toi hupparin kaava omasi vai jostain?

  VastaaPoista
 3. Unikuu, hupparin kaava on oma. Kaikki kolme postauksen paitaa on tehty sillä samalla kaavalla - huppariin olen vain lisännyt kääntövarat etukappaleen taitteeseen ja leikannut taitteen sitten auki. Huppu on tehty tavallisen hupun kaavalla, mutta muokattu leikatessa hiippamalliseksi.

  VastaaPoista
 4. Oijoi, ei tuommoisia saa kertoa *soosoo* heti napsahti apina- ja pingviinitrikoota ;-)
  Nuo hupparit on aivan mielettömän suloisia.

  VastaaPoista
 5. Ooh, taas niin ihania ompeluksia!

  VastaaPoista
 6. Ihania juttuja taas! Ja kiitokset vielä t-paidasta! Kolahti tänään lootaan. :) Tyttö tykkäsi kovasti ja piti koko illan päällä ja olisi halunnut nukkuakin paita päällä. :) Ja kiitokset kangasvinkistä! "Pakkohan" se oli taas tilata useempaakin kangasta ku niin kauan olen noita kankaita ihastellut! ;)

  VastaaPoista
 7. That is so cool, just love the jacket - would really like to feature it in an upcoming blogpost about the autumn - but will return when it's time to write it. Love your blog - and so much cool design from Finland - it'll be on my blogroll :)

  VastaaPoista
 8. Supersuloinen tuo huppari! Ja tiedänpä minne klikkailen itseni seuraavaksi... tietää taas rahanmenoa!

  VastaaPoista
 9. Hassun värinen tuo huppari. Mulla oli itellä pienenä tuon värinen paita ja tavallaan tykkäsin siitä paljo ku oli niin outo, mutta tavallaan en, koska se oli semmonen "kuiru" väri :D ihanat isot napit mukana! Nää sun työt kyllä pistää miettimään, että olisko aika opetella ompelemaan iteki :)

  Kesäterveisin!

  PS: blogissani arvotaan!

  VastaaPoista
 10. Jälleen kerran kaunista.
  Eikä tuollaisia uutisia sovi kertoa. Nyt ei voi napsuttaa vaikka napsututtais ja sitten kun voi napsuttaa niin kaikki on jo napsutettu :D

  VastaaPoista
 11. Sulla on niin kadehdittavan upeita luomuksia että joka kerta käydessäni saat hymyn huulille ja ihmetyksen kasvoilleni..

  VastaaPoista
 12. Hei! minkäs verran kangasta kuluu tollaseen paitaan? riippuu tietenkin koosta mut jos paita ois vaikka 98cm niin tuleeko se 30-40cm pitusesta palasesta? jos leveys on tuo normaali 150cm. kyselen tyhmiä siks ku mietin et jos teettäs tutulla ompelijalla paidan.himottas niin tilata tuota apina kangasta enkä tiedä minkä mittanen palanen kannattais tilata ettei jää hukkapalaa sit.

  VastaaPoista
 13. Kati, tarkoitatko tuota t-paitaa? 50 senttiä on riittänyt 104 cm paitaan. Ottaisin ehkä varmuuden vuoksi saman verran kangasta tuohon 98 senttiseenkin. Varsinkin jos ajatuksena on kutistuspestä kangas ennen ompelua. Tuolla 150 leveydellä saa siis joko pitkä- tai lyhythihaisen paidan tuolla määrällä. Jos siihen haluaa hupun, täytyy kangasta ottaa enemmän - siihen ei leveys enää ihan riitä.

  VastaaPoista
 14. Aivan ihania vaatteita! Saako tiedustella, että mistä tilaat nuo paitojen niskassa olevat "merkkilaput"? Oikeaa nimeä niille en edes tiedä.

  VastaaPoista
 15. kiitos vastauksesta:) ilta menee upeita paitojasi ihastellessa! voi että kun osaisi ommella..

  VastaaPoista
 16. Mimi, olen tehnyt merkkilaput itse, eli suunnitellut ne ensin tietokoneella ja tulostanut sitten iron-on transfer peperille (myydään ainakin kirjakaupoissa). Sitten olen silittänyt kuvat paperilta puuvillaiselle nauhalle. Kokomerkit taas olen tilannut Kangastukusta(www.kangastukku.com)

  VastaaPoista
 17. Hienoja vaatteita olet ommellut jälleen kerran. Tuo edellisen kerran Olivia olisi meidänkin neidin suosikki:)

  VastaaPoista
 18. Aah, ihania jälleen, harmi kun et tee myntiin... ;)

  VastaaPoista
 19. Aivan ihania vaatteita!! :) Osaispa itsekkin.

  VastaaPoista
 20. Hei!
  Ruotsin kieli ei oikein taivu, joten kysäisen että lähettävätkö sieltä ruotsin nettipuodista suomeen kankaita?

  Miikku

  VastaaPoista
 21. Miikku, eivät vallitettavasti toimita Suomeen. Minäkin pyysin tätiäni tilaamaan kankaat minulle ja lähettämään sitten Suomeen.

  VastaaPoista
 22. Hei! Mitä teet vaatteille kun eivät enää sovi omille lapsillesi ? :D Niin ihania

  VastaaPoista