tiistai 6. huhtikuuta 2010

Tässäpäs hieman kierrätystäkin välillä. Omat vanhat suureksi jääneet farkut muuntuivat pienen miehen farkuttimiksi. Kaavana Ottobre lehdestä perus 5-taskufarkkumalli. Olen jostakin syystä välttänyt farkkujen ompelua, kun olen ajatellut, että se on jotenkin vaikeaa, mutta eipäs se niin vaikeaa sitten ollutkaan. Vyötäröllä on takana kuminauha, jota voi säätää napeilla sopivaksi. T-paidan kankaana olen käyttänyt minulle kovin rakasta itse suunnittelemaani ja Riemulin toteuttamaa Kettu-kangasta.Käytin "niitteinä" Kotimäenpuodista hankittujen metallisävyisten Kam-neppien uroskantoja :)
27 kommenttia:

 1. Oi, aivan ihanat! Ja huippuhyvä idea käyttää kam-neppejä "niitteinä", tuo kovasti näköä farkuille!

  VastaaPoista
 2. Onpas kauniisti uusiokäytetty!! Ja niin on taas söpönen poikuli upeassa kuvassa :)

  Saara

  VastaaPoista
 3. Hyvä idea tuo uusiokäyttö!
  Millä tikkasit?Ihan perusompelulangalla?
  Hyvännäköiset byysat:)

  VastaaPoista
 4. Hienot farkut ja aivan ihana tuo kettukangas! Tosi hyvä kierrätysidea, kangaskin on lapselle valmiiksi pehmeä.

  VastaaPoista
 5. Aivan upeat farkut ja ihan mielettömän siistiä työnjälkeä!!!

  VastaaPoista
 6. Mulla on tuossa jemmassa parit vanhat farkkuni, joista meinasin pojalle väsätä uudet ja nyt olen varma, että väsään. Kiitos "uskon" luomisesta.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihanaa taas!! Voi tuota suloista poikaa ja mahtavaa taiteellisuuttasi!!

  VastaaPoista
 8. Tosi hienot farkut! Minulla myös odottaa yhdet vanhat omat farkut, että ompelen niistä pojalle. Ne odottaa vaan, että kaava löytyisi. Tuo kaava näyttää kivalta. Mistähän numerosta se on? Täytyykin etsiä se lehti.

  VastaaPoista
 9. Niinu, ihan perusompelulanka oli käytössä.

  -Minna-, Kaksoistikit jouduin tekemään tavallisella ompelukoneen neulalla, kun en uskaltanut alkaa tuhota kaksoisneulaa paksuissa kohdissa. (ja silti sain tuhottua yhden tavallisenkin ompeluneulan...)Mutta siis näin ollen tikkaukset haparoivat hivenen, mutta osuvat kuitenkin miltei kohdilleen :) Jee!

  Virve, tämä kaava löytyy Ottobren numerosta 3/2009 nimellä "Rock me vauvafarkut" kokoja oli 62-92 cm, joista Iipolle valitsin pituudelta koon 86 cm ja leveydeltään 80 cm. Malli oli kyllä muutoinkin aika kapea, joten olisi varmaan tullut ihan passelit ihan vain 86 senttisilläkin ilman kikkailua.

  VastaaPoista
 10. Oon ihan sanaton! UPEAT! Ja mikä työnjälki...niin siistiä että =)

  VastaaPoista
 11. Wautsi! Ihanat pökät pikkumiehellä!

  VastaaPoista
 12. Voi kuinka hienot!!! Ihanaa vanhan uusiokäyttöä. :)

  VastaaPoista
 13. Vitsi,
  mä en kestä miten hienot sä oot saanu taas aikaan, mä en voi kuin ihailla kerta toisensa jälkeen sun hienoja tekeleitä!!!
  Pakko kyl linkittää taas sun sivut jospi sopii??

  VastaaPoista
 14. SANNALINNEA, saapi linkittää :)

  VastaaPoista
 15. Sinulla on kyllä aina niin upeita ompeluksia! Kaikki yksityiskohdatkin aina kohdallaan :)

  VastaaPoista
 16. Ihanat!! Josko mäkin nyt uskaltaisin kokeilla ommella ihan "oikeita" housuja...

  VastaaPoista
 17. Onpas mainiot farkut! Mutta kenelle tapahtuu niin, että vanhat farkut jäävät suuriksi? ;D Minun farkut ainakin vaan pienenee kaapissa ;)

  VastaaPoista
 18. Meiju, juuh hyvä huomio - näinkin voi käydä :) No puolustelen sen verran, että nämä kyseiset farkut tuli hankittua silloin kun olin juuri synnyttänyt Iipon.

  VastaaPoista
 19. ihanat:)voiko tuota kettukangasta ostaa jostain?

  VastaaPoista
 20. Minäkin tuota kettukangasta niin tahtoisin... <3

  VastaaPoista
 21. Ihanat farkut kertakaikkiaan. Nuo pikku yksityiskohdatkin, kangasmerkit taskun sivussa, taitaa olla omaa työtäsi? Oon kyllä kade ;-) Kettukangas on ihanaa, monta kertaa olen ihastellut tuosta ommeltuja bodyja Lasten Metsolassa...

  VastaaPoista
 22. Kauniita vaatteita TAAS! :) Minäkin ihastuin tuohon kettu-kankaaseen, vaan en löytänyt tuolta Riemulista sitä...Myydäänkö sitä siis "tavalliselle kuluttajalle" kankaana ollenkaan vaiko vaan siitä tehtyjä vaatteita? Olisi kaunis keväisen oloinen kuosi ja sopiva just sekä pojille että tytöille :)
  -Minna-

  VastaaPoista
 23. Ihanat farkut ja ihana paita. Minuakin kiinnostaisi tuo kettukangas, saako sitä jostain tilata? Itsekin kaappeja siivotessani muutama päivö sitten laitoin syrjään yhdet omat vanhat, pehmoiset farkkuni, mielessä tehdäö niistä jollekin lapsista farkut, tosin mielessäni oli ihan "peruspökä"-tyyliset farkut, ilman hienoja niittejä ym. Nuo on kyllä niin hienot!

  VastaaPoista
 24. ihanat! mua on aina hirvittäny edes ajatella farkkujen ompelua - "eihän niistä koskaan saa hyvännäköisiä." mutta nyt luulot pois ja kokeiluun, kiitos tsempistä kuvien kautta! minkä väristä tämä lanka on, tuntuu että vaikea löytää tällaista, joka ei kieli omatekoisuudesta. näyttää paksummaltakin kuin normi ompelukonelanka!?

  VastaaPoista
 25. Miisu, -Minna- ja Meeri, kettua ei valitettavasti saa kankaana. Mie sain vain itselleni palasen sitä muistoksi :)

  Hansu, lanka on väriltään varmaan joku tyyliin okrankeltainen ja on niitä isohkoissa rullissa myytäviä halspis-lankoja.

  VastaaPoista