lauantai 30. tammikuuta 2010


Meillä ei kuopuksen kaapista löydy lähes mitään vaaleansinistä, joten päätin tehdä asialle jotakin. Syntyi mustekala applikaatiolla varustettu trikoopaita. Trikoo on täältä ja applikaation velourit Kestovaippakaupasta.

Testasin Moonkids :n valmistamien joustofroteehousujen tyyppisiä taskuja. Nämä oli mukavan helpot toteuttaa. Nämä minun versioni ovat tosin velouria. Vuoritin taskut ohuella trikoolla, jotta sain taskunsuun käänteen ommeltua nätisti.




I k a s y r :sta ostetusta suloisesta ruskeapohjaisesta pilvivelourista tein hupparin. Huppu on vuoritettu mangonkeltaisella joustofroteella. Applikoin eteen hevosen velourpalasista. Hevosen harja ja häntä ovat tehty kirjontalangasta.




Pitää laittaa vielä tähän loppuun kuva Riemulin kettupaidasta :) Minulla oli todella suuri kunnia suunnitella heille tällainen kuosi ja tuntui kyllä aika epätodelliselta saada lopulta käsiinsä siitä tehtyä kangasta ja vaatteita. On se vain niin söpöä livenä :)

54 kommenttia:

  1. huoh, siis että sinä osaat!
    Aivan mahtavia ompeluksia jälleen kerran!!!
    Ja onneksi olkoon omasta kuosista! Aivan ylisöpö kettu.

    VastaaPoista
  2. ihania juttuja taas...mä oisin voinnu vaikka vannoo et toi ihana aplikaatio ois ollu kirahvi eikä hevonen...ja totta tosiaan upea kettu kangas..saako sitä ostaa jostain??

    VastaaPoista
  3. Mä ARVASIN, että se kettu on sun suunnittelema :D Ja just tänään bloggasin ekat omat versiot noista samaisista Moonkids taskuista :D

    Hepasta oisin voinut minäkin sanoa, että kirahvi :)

    VastaaPoista
  4. pikkuriikki, tuo on varmaan sellainen hevosen, kirahvin ja aasin sekoitus :) Kangasta ei voi ostaa mistään, ainoastaan valmiita vaatteita. Itse sain hieman kangasta omiin ompeluksiini ja muistoihin tallennettavaksi.

    VastaaPoista
  5. "Happamia" sano kettu pihlanjanmarjoista - aivan ihana kuosi!

    Ihanan eläväinen kirahviheppa myös :)

    VastaaPoista
  6. Mulla tulee taas applikoinnista villiintynyt kameli mieleen :D No olipa se mikä tahansa niin hieno se on!

    Suunnittelemasi kuosi on upea, värit ovat kovasti mieleeni. Toivottavasti suunnittelet jatkossakin lastenvaatteita ja kuoseja ku sulla on niin paljon ideoita :)Mitenkän tuo kuvio muuten tehtaalla painetaan? Ei varmaan ainakaan sabluunalla :D

    VastaaPoista
  7. Ihanat ompelukset jälleen kerran! :) Ihastuin etenkin housuihin ja huppariin. Kettukuosi on yliveto! Harmi, kun ei saa kankaana ostaa..

    VastaaPoista
  8. Kettukuosi on aika valloittava.

    Ja vaatteetkin ihania. Poika nykyään osoittelee koneelta, että tilataan äiti toi ja toi. On jo näköjään tottunut nettishoppailija eikä meinaa uskoa, että sun luomukset eivät ole kaupan.

    VastaaPoista
  9. Uskomattomia ideoita jälleen kerran! Ja ihanan kankaan olet suunnitellut, sitä Riemulissa ihastelinkin...en vaan arvannut suunnittelijan olevan näinkin "lähellä".

    VastaaPoista
  10. Oivoi mitä kaikkea ihanaa taas! Nuo moonkids-taskut pitänee miunkin kokeilla. Vihdoinkin opin tuossa syksyllä puolikuutaskujen teon ja niitä on nyt sitten tullu tehtyä. Mutta jospa seuraavaksi moonkids-tyyisiä!

    Ja tuo kettukuosi on IHANA!!! Pitänee Onnille tilata jossain vaiheessa kettupaita :)

    VastaaPoista
  11. Vautsi Vau! Hienon kankaan oletkin suunnitellut :) Harmi tosiaan, ettei saa kankaana, olisin heti tilannut! :D

    Aivan upeita juttuja olet taas saanut aikaan :) Minä vasta odottelen pivivelouria tulevaksi, muutenkin kaikki kivat kankaat vasta tulollaan.. Vaikka eipä tässä flunssassa oikein mitään ole viittinytkään..

    Pitikin sinulta kysyä, kun olet paljon velouria käyttänyt, oletko huomannut niissä "laatueroja"? Kun joka paikassa on hiukan eri hintaista. Mietin tässä että mistä kannattaisi tilailla..

    VastaaPoista
  12. Voi että...voi että...ihania. Hei missäs päin sä asutkaan? Voisitko ottaa mut oppipojaksi oppimaan nuo ompelun salat? :) Kovasti yritän jotain räpeltää, mutta HIEMAN on vielä haparoivaa mun ompeluni.

    VastaaPoista
  13. Voi mieletön taas miten ihania! :)
    Tuota kettupaitaa olen katsellut Riemulista sillä silmällä, hauskaa kuulla että se on sinun suunnittelema. On kyllä tosi kiva kuosi! :)

    VastaaPoista
  14. Oon pari iltaa (lue: yötä) istunu koneella, kun eksyin tänne blogiisi. Aivan uskomattoman ihania juttuja taiteilet!
    Saanko kysyä, mistä hommaat nuo niskassa olevat merkit ja kokolaput? Olen tässä yrittänyt netistä bongata jotain paikkaa, mistä saisi muutakin kuin nimikointinauhoja...

    VastaaPoista
  15. Ihania luomuksia!
    Mistä olet ottanut kaavan tuohon mustekalapaitaan? Olisi mukava kokeilla paitaa raglanhihoilla :)
    Housut ovat myös mieleeni sekä huppari :) Aivan ihania taideteoksia!

    VastaaPoista
  16. Tosi hienot vaateet! Mustekalasta tekisi mieli tehdä oma versio.... saa nähdä. Kangas olikin tuttu näköinen, mietiskelin silloin täällä mtä aiot tehdä.
    Juokseva "kirahvi+aasi"(pää/kaula+masu) on söpö... niin elävä näköinen. Ja tuo kettukangas on tosi cool. Onneksi olkoon että sait tämmöinen hienon kuosin tehty ja se pääsee vielä monen koteihin... Miten muuten sait tuo kuosi suunnitteluhomma???

    VastaaPoista
  17. Ihastuttavia töitä taasen. Itselläkin juuri Moonkids taskut työn alla. Sinun toteutus näyttää tosi ihanalta. Ja tuo kettukuosi on valloittava. Olen sitä jo himoinnut Riemulin sivuilla käydessäni.

    VastaaPoista
  18. Taasen pitäisi kauniista kiittää,
    mustekalat ja pilvet somat, nyt ei taida sanat riittää. Joko pian päivä koittaa, kun Ruttunutun kangasta saa ompelukoneeni soittaa?

    VastaaPoista
  19. Juu, tosi söpö tuo harjapää hölköttelijä, oli se sitten kirahvi tai hepo. :) Ja upean kuosin olet suunnitellut, kyllä sun pitää nyt aloittaa oma bisnes ja alat painamaan kankaita, eiks juu? ;)

    VastaaPoista
  20. I must say that this is the most beutiful cloths I ever seen. I fond your blogg from an other blogg och this is not the last visit from me. I wish I´ve speak "finska" (sorry for my bad english).

    VastaaPoista
  21. Wau! Taas ihan uskomattoman mahtavia! Onnea omasta kankaasta! Tosi kaunis!

    VastaaPoista
  22. Saanko kysyä, että mistä oot saanut tuon oman "tuotemerkin"? Ootko ite ne tehny vai voiko semmosia tilata jostain?? ..siis jos ite sanoo minkälaisen haluaa...? :)

    Ja aivan ihana blogi. Innostaa laiskemmanki koneen ääreen viikko viikolta!

    VastaaPoista
  23. Aivan ihania vaatteita taas!

    Oletko ollut tyytyvinen uuteen ompelukoneeseesi? Hankinnassa tuon hintaluokan kone ja kokemukset kiinnostaisi.

    T:Sanna

    VastaaPoista
  24. Karoliina ja Anonyymi, tuotelaput olen tehnyt itse. Suunnitellut siis tietokoneella, tulostanut iron-on -transfer tulostustpaperille ja siltä silittänyt sitten puuvillaiselle nauhalle. Netistäkin saa ainakin tietyillä elementeillä suunniteltua ja tilattua omia merkkejä, mutta miulla ei ole niistä kokemusta kun olen tehnyt nämä aina itse.

    Jana, suunnitteluhomman sain ihan tämän blogini kautta. Sieltä vain tupsahti yllätteän sähköpostia kera kuositoivomusten :) Minulle on tullut vastaavanlaisia pyyntöjä ennenkin sekä tämän jälkeenkin, joista olen ajan puutteen takia kieltäytynyt. Riemuli vain osasi lähestyä minua jotenkin oikealla tavalla ja haasteeseen oli kiva tarttua.

    Sanna, olen ollut tyytyväinen ompelukoneeseen :) Vielä on opettelua oikeiden säätöjen löytämisessä, ja siinä mihin mitäkin ommelta oikein voisi hyödyntää.

    VastaaPoista
  25. Tosi ihania taas! Ja tuo oma kuosi on kyllä hieno juttu. On varmasti upeaa saada omalla kuosilla tehty tehdaspaita käteen! Tosi hienoa, ehkäpä minäkin tilaan tuollaisen paidan vaikka en usein raaski mistään valmiita vaatteita tilailla :D

    VastaaPoista
  26. Voi äly, just kävin Riemulissa hypistelemässä tollasta kettupaitaa, ja ihailin miten ihana kuvio (en vaan saanu viel päätettyä ostanko bodyn vai paidan...). :D Ja että se oliki sit "blogista tutun" (Vähän niinku tv:stä tuttu. kheh) suunnittelema! Vaude!

    VastaaPoista
  27. Voi ihanuus sinua! ONNEA upeasta omasta kuosista! *onnenhalaus* Aivan hurmaavan ihana. =)

    Ja tuo "heppa" (ihan selvä lentävä kirahvi se on), vei Meemelin sytämen täysin. =)

    VastaaPoista
  28. Voi ihanuuksien ihanuus! Aivan valtavan söpöjä taas kaikki, omaa kangasta myöten!

    VastaaPoista
  29. Wonderful clothes! I really love your blog! I don't understand a word of finish, but i wish I did. But mostly your lovely pictures tells most of it all!

    VastaaPoista
  30. Onnea! Kettukuosi on tosi onnistunut ja pilvivelouria pitää kyllä mennä tutkailemaan...

    VastaaPoista
  31. Saat ompelun tuntumaan niin helpolta! Ihania vaatteita taas valmistunut ja tuo suunnittelemasi kuosi on hurmaava.

    VastaaPoista
  32. Ohhoh *huokaa Hipsu suu auki*, on niiiiiin ihania!

    VastaaPoista
  33. Aivan uskomattoman ihania vaatteita taas!! :)
    Kiva, kun kokeilit noita Moonkidsin housuja tehdä!! Voisitko neuvoa, miten olet ne tehnyt? Mistä olet ottanut kaavat mm. taskuihin? :)
    Kiitos!!

    -Outi

    VastaaPoista
  34. Ja taas täällä huokaillaan miten ihania olet saanut aikaan. Sinulla riittää upeita ideoita ja toteutuskin on ihan huippuluokkaa!!!

    VastaaPoista
  35. Se olit kuin olitkin Sinä, joka suunnittelit kettukuosin. Paita on jo tilattu Wilmikselta. Ihania uusia ompeluksia sinulla.

    VastaaPoista
  36. Outi, Housujen kaava on Ottobren Vilkas-velourhousut (pidensin tosin lahkeensuita hieman että ne sai pussitettua kuminauhalla) ja taskun kaavan hahmottelin itse. Taskuissa on vuorikankaana trikoota, jonka ompelin ensin kiinni taskun suuhun. (Tämän jälkeen taskunsuu tikataan oikeat puolet päällepäin. Itse jätin tikkauksen tässä versiossa tekemättä, kun kääntyivät niin nätisti muutoinkin.) Sitten kanttasin yläosan lyhyen kaistaleen ja sitten kaarevan pitkän sivun. Ylimenevät kaistaleiden käänteet aputikkasin käsin nurjalle puolelle ja sitten neuloitin taskut etukappaleille ja ompelin kiinni.

    Pitäisi jossakin vaiheessa nähdä alkuperäiset housut livenä niin tietäisi tarkalleen esim. minkä kokoinen taskun tulisi olla ja mille korkeudelle ne tulisi sijoittaa.

    VastaaPoista
  37. Söpö tuo kettukuosi! Taituri olet! Tekisi mieli ostaa sitä kangasta,saiskohan sitä jossain vaiheessa Riemulista? Velourhousut, nam. En uskalla edes yrittää tehdä tuollaisia taskuja. Odottelen Ikasyrin pakettia..toivottavasti jäätilanne on hyvä ja posti saapuu pian perille

    VastaaPoista
  38. Nyt kun näitä pyyntöjä sulle tulee suunnittelu- ym. hommista, niin eikö yhtään kutkuta ajatus siirtymisestä lastenvaatteiden ihmeelliseen maailmaan? ;) Minä olen ihastellut näitä juttujasi jo todella pitkään ja haaveillut, että saisin näitä omaan verkkokauppaani joskus :) Sut on luotu tähän hommaan ;-0

    VastaaPoista
  39. Uskomattoman hieno blogi sinulla :) Olet tehnyt taas niin syötävän suloisia vaatteita, pitkään olen blogiasi seurannut, mutta aiemmin en ole tainnut kommentoida... Ja onnittelut omasta kuosista!

    VastaaPoista
  40. Olin ihan myyty kettukuosille, kun Annika sen meille lähetti nähtäväksi. Kiva, että myös muut ovat tykänneet. :)

    Meillä on sopimukset tehtynä myös parista muusta Annikan suunnittelemasta kuosista, joten uusia ihanuuksia on luvassa kevään aikana. Eikä kangasmyyntiäkään ole ihan kokonaan tyrmätty vaan se on mietinnässä. Siitä on tullut tosi paljon kyselyjä. Mutta tällä hetkellä kettua ei ole saatavana kankaana.

    Tämä blogi on kyllä ehkä ihanin, missä oon ikinä vieraillut. :)

    VastaaPoista
  41. Siis voi hyvä ihme kuinka upeita ompeluksia! Itse sain ompelukoneen juuri joululahjaksi ja ompelutaidot ovat peräisin jostain ala-asteen käsityötunneilta, joten paaaaaljon olisi matkaa tällaisiin teoksiin. Ehkä parempi että pysyn "leipälajissani" neulomisessa. :)

    VastaaPoista
  42. Voi ku ihania juttuja taas täällä! :O Miten voikaan olla tälle kaikelle aikaa?
    Ja tuo kettu kuosi, kyllä kelpaa! ;)

    VastaaPoista
  43. Paljon kiitoksia Annika sinulle ohjeista!! Voisitkohan vielä neuvoa eräässä asiassa.. Ompelin juuri kaula-aukkoon resorin ja kaksoistikkasin sen sitten.. mutta.. mutta.. siitä tuli jotenkin venynyt.. :( mikähän minulla mahtoi mennä pieleen? eli venytin sitä ommellessani saumurilla ja venytin sitä kaksoistikatessani.. olisikohan venyttäminen pitänyt jättää kaksoistikatessani.. :( Innostus olisi kova, mutta taidot näköjään minimissä..

    -Outi

    VastaaPoista
  44. Ihania juttuja taas! Tuo pilvihuppari on syötävän suloinen! Ja hienoa, kun olet päässyt kankaan suunnittelemaan. :)

    VastaaPoista
  45. Outi, itse en enää venytä kaksoisneulalla ommellessani resoria. Myös paininjalan puristusta kannattaa säätää pienemmälle, jos se on mahdollista, ettei paininjalka venytä kanttausta ommellessa. Ja resori kannattaa mitata tarkkaan napakasti venyttäen kaula-aukon mukaan - tietysti niin, että tarkistaa vielä, että käyttäjän pää mahtuu resorista läpi resorin ollessa renkaana.

    VastaaPoista
  46. Paljon kiitoksia jälleen!! Blogisi on aivan uskomaton!! Se innostaa kerta toisensa jälkeen kokeilemaan vaikka kuinka menisi pieleen omat ompelukset!! :D Purin eilen n. tunnin kaula-aukkoa resorista, mutta menen nyt kokeilemaan uudestaan. :D Vaikkakin ajattelin eilen, et ei tästä mitään tuu..

    -Outi

    VastaaPoista
  47. I agree with the English comments (I don´t understand anything else ;-) ) - Lovely!

    VastaaPoista
  48. Ihana kettukuosi! Minä niin rakastan näitä sinun juttujasi. Piti ihan heti käydä napsuttelemassa tuollainen kettupaita Riemulilta meidänkin huusholliimme. :) Ihana.

    VastaaPoista
  49. Tuo kettu-kangas on mielettömän ihanaa! <3

    Ja tekemäsi vaatteet, kerrassaan upeita! Ei parane käydä vilkuilemassa turhan usein täällä.. Tulee vaan iso harmitus kun ei itse osaa (tai jaksa/viitsi) luoda mitään yhtä ihanaa!

    VastaaPoista
  50. Kertakaikkiaan ihana kangas tuo kettu kangas! jos ois rahhaa niin ostasin het tuota kangasta mutta ku ei oo yhtään vasta huomenna tulloo!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.