maanantai 28. joulukuuta 2009


Asuntovaunu kankaasta syntyi trikoopaita, jossa neppilista on taas vaihteeksi raglansaumassa. JNY Designin turkoosi asuntovaunutrikoo on ostettu I k a s y r :sta.
Kangastukun kaakaonruskeasta velourista kokeilin muunnella paljon käyttämääni haalarimallia hieman ehkä "isomman pojan" malliseksi. Muokkasin takaosaa henkselimäisemmäksi ja etuosaa lappumaisemmaksi. Uuden muotonsa vuoksi yläosa piti vuorittaa, johon käytin tummanruskeaan trikoota. Henkselien päihin kiinnitin klipsit. Ajatuksenani oli ensin jättää vetoketju kokonaan pois, mutta jotenkin housut kaipasivat sitä lopulta ulkoasultaan, vaikkei ne puettavuutensa kannalta sitä tarvinneetkaan. Ompelin kokeeksi lahkeisiin myös prässit, jotka jatkuvat aivan lapun yläosaan saakka. Lopuksi jouduin vielä purkamaan ja ottamaan vyötäröltä molemmilta kyljiltä kangasta sisään, koska sivut jäivät yllättäen tököttämään kummasti. Mutta nyt housut istuvat hyvin ja tykkään itse tuosta mallista kovasti. Lisäksi näyttävät olevan päällä mitä mukavimmat.


Peikko joustofrotee on lojunut kaapissa jo todella kauan. En vain jotenkin tiennyt mitä siitä voisi tehdä. Nyt kun olin tarpeeksi kauan katsellut ja ihastellut Huhuu joustiksesta tekemääni nappilista paitaa, tulin siihen tulokseen että josko tästäkin voisi tehdä samanmoisen. No sellainen siitä sitten tuli. Tässä joustiksessa harmittaa se miten paljon tuo päällevärjätyn kankaan valkoinen pohjaväri kuultaa läpi. Kangasta ei parane venyttää yhtään ja varsinkin saumakohdissa se ei kyllä onnistu. Toisaalta taas tämä tuo hauskasti vaatteeseen mukaan jännää nostalgisuutta - ikäänkuin paita voisi olla vanhempikin ja kangas hieman kulunut saumojen ja vekkien kohdilta :)
Kangas on tilattu muistaakseni Sampsukasta.


Tämä Hilcon ruskeapohjainen toot-toot -autokangas on myös odotellut kaapissa luvattoman kauan. Tein siitä nyt ensi alkuun paidan. Myös kanttauksissa käytetty vaalean(haalea)vihreä resori on odottanut vuoroaan laatikon pohjalla. Jotenkin se ei vaan ole sopinut yhteen yhtään mihinkään, mutta nyt se vihdoin löysi oikean paikkansa. Autokangas on tilattu erään ihanan blogituttavuuden, nimeltään Jana, kanssa yhdessä täältä. Tai tarkemmin sanottuna - Jana tilasi ja minä vain sanoin mitä halusin :) En osaa saksaa, joten tilauksen teko olisi kohdallani kaatunut juurikin siihen. Kiitos siis Jana vielä kerran! Ja voitaisiin jossakin vaiheessa taas tilailla jotakin lisää, jookos?!

23 kommenttia:

  1. Kyllä olet taas saanut loihdittua kauniita vaatteita.

    Henkselihousut on suunnitteilla myös täällä, samanlaiset klipsit odottavat jo... kaava pitää vain jostain muokkailla.

    Jos pariin kysymykseen viitsit vastata olisin kovin kiitollinen. Miten kiinnität nepparit ja mitä neppareita käytät? oletko ollut tyytyväinen? olisi edessä nepparipihtien hankinta siis. Entä vetoketjut? Ostatko valmiin mittaisia vai onko sinulla jotain metriketjua?

    Kiitos etukäteen. Niin ja kiitos ideoista, inspiraatiosta ja ihanista haaveista joita saat päässäni aikaan :)

    VastaaPoista
  2. wautsi! Nuo on kyllä tosi ovelia nuo paidat, joissa nepparit raglan-saumassa! Onko paidan kaava oma, entä tuo nepparien laitto saumaan ideana?
    Nuo haalarit ovat tosi mageet! Sopivat niin hienosti pienelle miehelle =)!!

    VastaaPoista
  3. Jälleen kerran aivan ihania vaatteita! Napit/nepparit raglan-saumassa on tosi ovela, ei mikään helpoimmasta päästä ratkaisu.

    VastaaPoista
  4. Upeita vaatteita! Mäkin haluun tota ruskeeta autokangasta!! Jos tilaatte tuolta Saksan maalta joku kerta, niin mä haluun mukaan tilaamaan! Sopisko?

    VastaaPoista
  5. huhuu! hienot vaateet sait tehty jälleen kerran.
    eipä kestä tilaushomman takia, sainhan minäkin hyvät ja mieluisat kankaat ostettu. Ilmoittele vain milloin ja mitä tarvitset, eiköhän löytyy AINA jotain kiva sieltä :-)

    ja hei made by KA: KYLLÄ sopii

    VastaaPoista
  6. Hienot haalarit, ja varmaan päälläkin mukavat kun ovat velourista :) Tuo autokangas on tosi suloista ja resorit sopii tosi hyvin väreihin. Eipä onnistuisi minultakaan tuo saksasta tilaileminen.

    VastaaPoista
  7. Vitsit, mä kanssa oon niin monesti vieraillut nuilla saksalaisilla sivuilla ja ihaillut niitä. Haaveillut, että kun osais saksaa niin uskaltais paremmin tilata.. :)
    Mä voisin kanssa lyöttäytyä Janan, Annikan ja Made by KA:n mukaan..? :) Taidatte olla Oulun suunnalta tekin..ainakin Annika on. Minä myös. :)
    (Laitoin Jana sulle muuten just postia omilta sivuiltasi)
    - AnniKa

    VastaaPoista
  8. Mari, miulla on Prym :n nepparipihdit ja käytän niissä pääsääntöisesti noita Prym :n rengasneppareita, joita saa ostettua 20 kpl paketeissa. Pihtini olen tilannut Myllymuksuilta ja olen niihin todella tyytyväinen! Suosittelen lämpimästi!
    Vetoketjua ostelen aina säännöllisesti mm. Prisma reissuilla :) Ostan yleensä 25-30 cm mittaisia ketjuja ja noissa haalareissa suosin hemaketjuja, kun eivät ole niin jytkyjä.

    Iita, koetin ensi kerran neppareita raglansaumaan viime kesänä. Muistelen nähneeni sitä ennen tuollaisen ratkaisun jossain valmisvaatteessa, eli en voi missään nimessä väittää keksineeni sitä itse :) Täältä löytyi minun ensimmäinen kokeiluni aiheesta:
    http://ruttu-nuttu.blogspot.com/2009/07/vapaapaiva.html

    made by KA ja Jana, onpas hauskaa, ehkäpä päästäisiin kohta tilailemaan jotain ihanaa :)

    VastaaPoista
  9. Mari, ja tuo hemaketju tarkoittaa tietysti hameketjua! -Pikkukaveri sylissä on näköjään sitten aika haasteellista saada sormia oikeille näppäimille :)

    VastaaPoista
  10. Huhuu taas! Katseletko lähipäivänä mitä himoitset??? Ja linkit suoraan minulle? Onko sinulla minun s-posti osoite enää?
    Tilammeko esim. viikon päästä??? kun/jos saan kaikki tiedot ehkä siihen aikan

    Made by KA: miten saan sinun toiveet???

    VastaaPoista
  11. Jana: Laitoin kommentin sinun blogiisi ja oman sähköpostiosoitteeni sinne! :)

    VastaaPoista
  12. Hei! Aivan ihania ompeluksia sinulla! Ja ennenkaikkea nuo kankaat! Onnistuisiko lyöttäytyä mukaan jos olette tilaamassa kankaita saksan maalta? Terv. Miia

    VastaaPoista
  13. Ihanat nuo haalarit mulla tulee mieleen vähän moonkids yhdet haalarit nuista :) Minä katselin tuota peikkojoustista Metsolassa ja jätin ostamatta juuri tuon värjäämättömyyden vuoksi.

    Tiesitkö, että kestovaippakaupasta saa nuita Prymin täyttöpakkauksia 50 nepparin laatikoissa. Itse oon sieltä niitä hamstrannut, maksaa 16 euroa/50kpl.

    Oon monesti miettinyt tuota kangatukun kaakaonruskean velourin väriä eli se on tosi tumma ruskea?

    VastaaPoista
  14. Jana, laitan siulle viestiä mahdollisimman pian. Osoitteesi on kyllä tallessa s-postissa :)

    Miia, miulle kyllä passaa :) pitää toki kysyä tuolta Janalta myös, kun mie en osaa itekään muuta kuin osoitella, että tuo ja tuo :D

    Hanna, en tiennyt noista neppari paketeista. Kiitos vinkistä!!! Tuo Kangastukun kaakaonruskea on tosiaan käsittääkseni se tummin ruskea - suklaanruskea taas taittuu enemmän punaiseen.

    VastaaPoista
  15. Olisko Annika tai joku muu kiinnostunut tilaamaan kankaita Mjukatygeriltä? olen tilaamassa muutaman muun kanssa sieltä tammikuussa kankaita. Katsokaa mun blogista ja ilmoitelkaa, jos kiinnostaa!

    suora os: http://madebyka.blogspot.com/2009/12/yhteinen-kangastilaus.html

    VastaaPoista
  16. Hanna ja Annika: myös nimipyyhe.com:ssa on neppareita. Laitoin juuri tilauksen. Jos kaksi täyttöpakettia mahtuu tuonne helposti- kuoreen niin 4o nepparia tulee maksamaan 9,2 e. Yritin myös selvittää josko ulkomailta saisi halvemmalla, mutta en ainakaan vielä ole löytänyt.Samaa hintaa näyttää olevan ainakin englannissa. "Melko kallista", sanoisinko .. :)

    VastaaPoista
  17. Hei Miia!
    sopii kyllä, tervetuloa mukaan. Käy minuun blogiin ja jätä kommentti, saan näin sinun s-posti osoite ja otan yhteyttä.

    VastaaPoista
  18. Pitkästä aikaa täällä ja ah mitä kaikkea ihanaa.. Nuo henkselihousut on ihan überihanat. :) Ja tämä poropeukalo haluaisi myös kysellä kuinka nuo "kestoprässit" kannattaa housuihin tehdä? Vähän on hakusessa. Perushousut onnistuu jo. ;)

    VastaaPoista
  19. mistä sait klipsit henkseleihin? itse olen yrittänyt netistä etsiskellä.. :)

    VastaaPoista
  20. Anonyymi, Kangastukusta olen muistaakseni nuo tilannut. Tässä suoraa linkkiä tuotteisiin:
    http://www.kangastukku.com/?pg=228&page=Group

    VastaaPoista
  21. kiitoksia kovasti! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.