sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Kun lapaset eivät ole parit vaan kaverit


 
 
 
 
 
 

Koska on kauhean tylsää tehdä aina kahta samanlaista, päätin sitten tehdä kerralla erilaiset. Näistä tuli aikas hellyttävät. Instagramin puolella pyydettiin näihin ohjetta ja tein nyt sellaisen aikamoisella kiireellä. Toivottavasti tästä saisi jotain selvää. Kaavakuvasta voi hieman tarkastella missä mennään. Koska lapasissa on peukalokiila, se hieman hankaloitti piirroksen tekemistä - siksi jätin peukalon erilleen kuvassa, ettei kukaan ala tekemään lisäyksiä pelkän kuvan perusteella. Ohjeet lisäykseen löytyy tekstistä!
Tässä siis vain tuo pesukarhu. Ketun tai jonkun muun hahmon voi sitten sujuvasti soveltaa tämän avulla.
 
 
Pesukarhulapaset

 

Ohje on 3-4 –vuotiaan lapsen lapasiin.

Lankana minulla oli Seitsemänveljestä, sukkapuikot 3,5.

 
Luo mustalla 32 silmukkaa. Neulo sukkapuikoilla 2o / 2n joustinneuletta seitsemän kerrosta. Vaihda valkoinen lanka ja neulo seitsemän kerrosta joustinneuletta. Vaihda taas musta lanka ja jatka joustinneuleen neulomista seitsemän kerrosta. Jatka vielä valkoisella langalla seitsemän kerrosta joustinneuletta.

Vaihda työhön tummanharmaa lanka ja neulo sileää neuletta kaksi kerrosta. Ota harmaan lisäksi työhön valkoinen lanka. Aloita ensimmäinen puikko neulomalla *yksi valkoinen ja yksi harmaa*, jatkaen tätä koko kerros ympäri. Toisen puikon lopussa aloita peukalokiilan lisäykset eli neulo 4 viimeistä silmukkaa seuraavalla tavalla: lisää yksi silmukka, neulo kaksi silmukkaa normaalisti, lisää yksi silmukka ja neulo puikon kaksi viimeistä silmukkaa normaalisti (–Huom muista samalla kirjoneule,  neulo joka toinen silmukka harmaalla ja joka toinen valkoisella). Neulo loput kierroksen silmukat normaalisti kirjoneuletta.

 

Neulo kaksi sileää kerrosta harmaalla ja aloita jälleen kirjoneule kerros. Tällä kertaa aloita neulomalla *yksi harmaa ja yksi valkoinen*, jatkaen tätä koko kerros ympäri. Tee lisäykset samalla tavalla kuin aikaisemmin. Lisäyskerros tulee aina samalla kuin kirjoneule kerroskin. Lisäyskerroksia tulee kaikkiaan neljä.

 

Kun olet tehnyt kaikki neljä lisäyskerrosta, neulo vielä yksi kerros harmaalla. Jätä kiilaosan kymmenen silmukkaa apulangalle odottamaan ja jatka lopuilla silmukoilla kämmenosaa. Lisää poistettujen silmukoiden kohdalle kaksi silmukkaa, jotta kämmenosan silmukkamäärä on taas 32 silmukkaa.

 Jatka kirjoneuletta neulekuvan mukaisesti: neulo yksi kerros harmaata.

 Neulo seuraavaksi *yksi valkoinen ja yksi harmaa*, jatkaen tätä koko kerros ympäri.

 Neulo kolme kerrosta harmaata.

 Neulo yksi kerros valkoista.

 Ota työhön mukaan musta lanka. Neulo kuusi kerrosta mustalla.

 Neulo valkoisella viisi silmukkaa, harmaalla kuusi silmukkaa, valkoisella kymmenen silmukkaa ja harmaalla kuusi silmukkaa. Aloita kärkikavennukset.

 Tee kärkikavennukset ensimmäinen ja kolmannen puikon alussa ylivetokavennuksella ja toisen ja neljännen puikon lopussa neulomalla kaksi silmukkaa yhteen. Toista kavennukset joka kerroksella, kunnes jokaisella puikolla on. Seuraa samalla kirjoneuletta mallikuvasta.

 Kun silmukoita on jäljellä 16, katkaise harmaa ja valkoinen lanka ja jatka mustalla työloppuun. Jatka edelleenkin kavennuksia joka kerroksella. Kun jokaisella puikolla on kaksi silmukkaa jäljellä katkaise lanka ja päättele silmukat.

 
Peukalo:

Ota apulangalla odottavat peukalon silmukat kolmelle sukkapuikolle. Poimi välistä kaksi silmukkaa, niin että jokaisella puikolla on neljä silmukkaa.

Neulo yhdeksän kerrosta harmaalla.

Kavenna jokaisen puikon lopussa neulomalla kaksi silmukkaa yhteen. Jatka kunnes silmukoita on yksi kullakin puikolla. Päättele silmukat.

 
Korvat:

Poimi kuvan osoittamasta paikasta viisi silmukkaa. Neulo korva neulekuvion mukaan.

Kirjo korvan ympärille valkoinen reunus.

 
Silmät:

Kirjo silmät kuvan osoittamaan kohtaan.

 

Tee toinen lapanen peilikuvaksi. Tällöin peukalokiila lisäykset tehdään kolmannen puikon alussa!

Tai tee toisesta lapasesta joku muu eläin, kuten minä tein. Vain mielikuvitus on rajana!

 
Naru:

Luo sukkapuikolla kolme silmukkaa. Neulo silmukoilla sileää neuletta niin, että et käännä työtä vaan siirrät silmukat aina neulomisen jälkeen toiseen päähän puikkoa ja aloitat kerroksen neulomisen aina samasta silmukasta. Takana kulkeva langanveto tasoittuu pian ja narusta alkaa muodostua neulosputkea.

 

 

17 kommenttia:

 1. Kuvistakin tulee hyvä mieli, entäs sitten neulomisesta! Kiitos ohjeesta!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeen jakamisesta! Kerrassaan ihanat. Minunkin lapsosillani saattaa jokupäivä törröttää kädessä pesukarhu ja kettu :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Kiitos että laitoit ohjeen! :)

  VastaaPoista
 4. Voi ei miten söpöt! Onko mun nyt tällaisetkin tehtävä...Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 5. Mahtava idea tehdä kaverilapaset! :)

  VastaaPoista
 6. Supersöpöt <3 Kiitos, kun jaoit ohjeen!

  VastaaPoista
 7. Ihanan pirteät ja hauskat lapaset, kiitoksia ohjeesta! :D

  VastaaPoista
 8. Ajattelinpa tulla käymään täällä ja kiittämään, että jatkoit kirjoittamista taannoisen sitä pohdiskelevan postauksesi jälkeenkin. Monesti olen kurkkinut, mutta vain yhden kerran kommentoinut. Ihanat lapaset! <3

  VastaaPoista
 9. oi kun ihanat <3 kiitos ohjeista!

  VastaaPoista
 10. IHana ohje! Miten pitkä tuo yhdistävä nyöri mahtaa olla?

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Niin söpöt. <3
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. Kiitos ohjeesta. Aivan superihanat lapaset ja eriparisuus on kyllä loistava valinta, koska parin tekeminen tosiaan on se tylsin vaihe, johon ainakin itsellä tökkää usein koko touhu. Taidankin heti ottaa kaikki yksittäiskappaleet lankakorista käsittelyyn ja tehdä niille kaikille eriparin!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.