sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Okei, nyt neulomisten esittelylle on syynsäkin, kun nuo ompelukset painottuvat joululahjoihin, eikä niitä voi tietenkään täällä esitellä :) Koetin tehdä lipallisen pipon ja ensimmäiseksi viritelmäksi siitä tuli ihan kohtuullisen kiva. Kuvioksi suunnittelin pöllön josta tuli kyllä kovin laatikkomainen, kun ruudukko piti saada tehtyä mahdollisimman vähillä silmukkamäärillä. No josko nuo erottaisi kyseisiksi otuksiksi, ainakin jos oikein siristäisi silmiään. Lakki on tehty samalla lailla kuin aiempikin kirjoneulepipo - ylhäältä alaspäin. Myssy on vuoritettu tummanruskealla merinovillaneuloksella. Arvoin kauan laittaisinko tähän tupsun päälaelle, mutta jätin sen nyt kuitenkin pois. Mitäs mieltä te olette? Sopisiko tähän tupsu, vai olisiko se jo liikaa?


EDIT
Tässä vielä tämä suunnittelemani pöllö-neuleruudukkoSitten tällainen ruutuneuleen surkimus... Odotukset olivat korkeammalla ja sitten siitä tuli tällainen valju kötöstys. Huokaus. Ruutukuvion neuleruudukko löytyi kirjasta Neulo ja virkkaa elämäsi miehelle ja oli alunperin suunniteltu kaulahuiviin. Langan kuljetukset takana olivat parhaimmillaan 13 silmukkaa ja usko meinasi loppua moneen kertaan toisiinsa sotkumöykkyyntyvien kerien seurassa... Lisäksi kun halusin tehdä neuleen pyöröpuikoilla (tällä kertaa kylläkin normaalisti alhaalta ylöspäin) langankuljetukset piti tehdä myös hihojen kohdalle miehustaan. Muuten olisi pitänyt aina katkaista lanka hihojen ajaksi. Siis menetteleehän tuo paita, mutta ...noh plääh.

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Olen aivan innoissani tästä neulomisesta! Tänään valmistui kuopukselle Jussi-paita. Neule on tuossa kuvassa toiseksi nuorimmaisen päällä ja on siis pojalle liian pieni :) Kuopus, kun ei malttanut leikeiltään houkutteluista huolimatta tulla äidille malliksi...
Tässä on sama ohjeeton malli, kuin edellisessä pöllö-neuleessakin, eli paita on neulottu ylhäältä alaspäin yhdessä osassa. Ja näyttäisi olevan aikasen nopea tehdä...aloitin eilen illalla ja sain paidan tänään päivällä valmiiksi! Lankoina on DROPSIN Nepal -tummanharmaa, keskiharmaa ja luonnonvalkoinen.Kuopus halusi sittenkin kuvaan. Kuten näkyy hänelle neule on juuri oikean kokoinen :)Tässä on vielä tuo pupun ruudukko, jos jotakuta kiinnostaa :)
lauantai 13. marraskuuta 2010

Neulomisharjoittelut RuttuNutussa jatkuvat. Olin nähnyt vuosi sitten netissä useita versioita suloisista pöllö-palmikkoneuleista ja nyt pääsin vihdoin tekemään oman yritelmäni aiheesta. Minulla tosin ei ollut tähän mitään ohjetta, joten en tiedä onko tämä nyt yhtään sinne päinkään mitä pitäisi :) Neuloin paidan ylhäältä alaspäin ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Neuleen alkuperäisessä mallissaan on suunnitellut Kate Davies ja ohjeet löytyvät käsittääkseni Raverlystä (en ole itse vielä ehtinyt luoda sinne tunnuksia, joten en ole päässyt tutkimaan ohjeitakaan). Lankana pöllöneuleessa minulla oli Novitan beigeä Isoveljeä, jota paitaan (~110cm) meni tasan kolme kerää.


sunnuntai 7. marraskuuta 2010
Ruskeapohjaisesta Lasten Metsolan Clover -joustofroteesta tuli paita. Laitoin eteen vetoketjun ja tikkasin vetoketjun piilolistan peitetikkikoneella.


Sampsukan pöllötrikoo vei täysin sydämeni. Valikoin paitaan hihoiksi Tiritomista ostettua raitatrikoota.

Eläimet-trikoo on myös Sampsukasta. Kankaassa on kertakaikkisen upeat värit.

Pöllötrikoosta syntyi myös tällainen yhdistelmä. Pöllö on applikoitu eteen veloureista.


keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Lasten Metsolan kaunis Sunray -joustofrotee muokkaantui tänään hassuksi huppariksi. Kokeilin tällä kertaa tuollaista neliskanttista huppua. Tikkasin kuvauksen jälkeen vielä vetoketjun kaarrokkeen peitetikillä, kun se alkoi näyttää pelkällä suoralla ommeltuna niin valjulta.
Olen aivan myyty tälle kankaalle ja tästä tulee taatusti tehtyä vielä tavallisiakin paitoja :)


maanantai 1. marraskuuta 2010Ruskeasta ja limenvihreästä Dropsin Alpaca langasta syntyi terapiatyönä Norsumyssy. Neuloin myssyn kaksinkertaisella langalla ja vuoritin tummanruskella merinovillaneuloksella. Suloinen norsukuvio puolestaan löytyi jälleen TÄÄLTÄ. Palmikkoneulemyssyni on vielä kesken. Sain jo yhden tehtyä valmiiksi, mutta kuten jo kerroinkin siitä tuli ai-van liian iso... Niin iso että se meni minun päähäni. Sinnillä olen kuitenkin päättänyt oppia neulomaan. Katsotaan nyt miten kauan siihen menee... Ehkä kuitenkin nyt tämän valtaisan ylityöputken jälkeen en malta olla vetäytymättä taas tuonne ompelukoneelle. Hyllyssä odottaa niin suloisia kankaita, että siihen tuskin menee kauan :)