torstai 5. elokuuta 2010

Huomasin, että PO.P :lle oli tullut valikoimiin hauskoja raitapaitoja. Olin nimittäin itsekin mietiskellyt joskus tuota kuvion tekemistä kohdistamalla raitoja hassusti. Jostakin syystä idea jäi aina ajatuksen asteelle kunnes nyt nähdessäni hieman samanmoisia PO.P :lla, oli pakko päästä kokeilemaan itsekin toteutusta. Meillä syntyi kuvaksi rapu. Tein paidan tasaraitaisesta trikoosta, joka toimii mielestäni tässä tekniikassa parhaiten.









Toinen paita on tavallaan testipaita tekniikasta, mutta siitäkin tuli niin kiva, että käyttöön tulee :)

Olen tehnyt paljon tämän tyyppisiä perustrikoopaitoja ja tuhonnut ahkerasti trikookangaskaappia, joka nitisee jo liitoksistaan... On siis syntynyt kasoittain päiväkotivaatteita pikkutyypeille. Vaatteiden kuvaaminen on jäänyt lähes poikkeuksetta väliin, kun paidat on siirretty suoraan vaatekaappiin ompelupöydältä kuleksimasta. Norsutrikookangas on ostettu Stof & Stil -kaupasta.


38 kommenttia:

  1. Enpä ole vielä POPin mallistoa nähnyt, mutta nämä ainakin näyttävät hienoilta!

    -Paula

    VastaaPoista
  2. Kivoja paitoja olet taas tehnyt. :) Tuo rapupaita näyttää yksinkertaisen tyylikkäältä. Jotain vastaavaa voisin minäkin kokeilla jossain vaiheessa.


    Käyhän osallistumassa blogissani olevaan arvontaan, jos et ole vielä ehtinyt osallistua.

    VastaaPoista
  3. Voi että sä olet taitava! Käyn täällä aina ihastelemassa ja toivomassa, että itsekin osaisin noin ommella...toivottavasti uskaltaudun joku päivä yrittämään ja toivottavasti osaisin tehdä edes hitusen yhtä hienoja kuin sinä:)

    VastaaPoista
  4. Hyvältä näyttää! Olen itsekin tuota raidoilla hassuttelua tässä miettinyt, kun noita raitatrikoo kasoja olen tuhonnut. En vaan ole saanut aikaiseksi vielä toteuttaa mitään.
    Mutta kivalle näyttää, pitää siis kokeilla itsekin.

    VastaaPoista
  5. Minä en jotenkin osaa tehdä raitatrikoista mitään, rupeaa vaan silmissä vilisemään :) Hauskoja nämä sinun toteutukset, jännän efektin tuovat vaatteeseen.

    VastaaPoista
  6. Aivan mahtavia raitapaitoja :) Ja paljon hienompia kuin ne POPin versiot :D

    VastaaPoista
  7. kivoja :) tykkään tietenkin! -anu-

    VastaaPoista
  8. Onpa hieno idea! Rapu sopii hyvin tuohon tekniikkaan. Mulle ei ole koskaan tullut mieleen, että noinkin voisi aplikoida.

    VastaaPoista
  9. Teet kyllä tosi kaunista jälkeä ompelukoneella! Ja aina noita uusia ja hauskoja ideoita!

    VastaaPoista
  10. Ihania jälleen kerran.
    Toivottavasti ei tule sanomista silmissä hyppivistä raidoista hoidossa. Ruotsissahan yksi päiväkoti niitä taannoin yritti (vai jopa onnistui) kieltää hoitajien migreeniin vedoten.

    VastaaPoista
  11. Sä olit nopeampi :D Siitä asti kun nuo PO.P:n paidat näin on mielessä ollut saman toteuttaminen itse. Mutta kun ennen raitoihin siirtymistä on vielä niin monta muuta kangasta tuhottavana :D

    VastaaPoista
  12. aeno, arvostamme kyllä hoitajien työolosuhteita ja raidat saavat jäädä kotiin, mikäli niitä jostakin pahalta tuntuu seurata :) Voin kyllä kuvitella, että jos päiväkotiryhmässä jokatoisella on jotain raitaa yllä, voi olla että alkaa jossain vaiheessa vilistä silmissä...

    VastaaPoista
  13. Kiva tuo ylin paita, värikin on kiva.

    VastaaPoista
  14. Aivan mielett;mi' paitoja ja applikointeja. Yksinkertaisia mutta silti ihan alyttoman kivoja! Onko sulla jotain vinkkeja antaa trikoon applikointiin...
    applikoinnit velourilla ja joustofroteella sujuu kylla, mutta aina jos pohjakankaana on trikoo, niin lanka temppuilee ja kasaantuu yhteen kohtaan ja pian ompelukone tokkaa ja imaisee kangasta sisaan ja jumiutuu..

    en muuten asu ulkomailla, kirjoittelen uudelta lapparilta ja en osaa laittaa tahan tiettyja kirjaimia... hih

    VastaaPoista
  15. lallatilaa, oletko kokeillut irtirevittävää tukikangasta trikoon alle ja applikoitavan kohteen alle kaksipuolista liimaharsoa? Tuota irtirevittäväähän voisi laittaa vaikka parikin kerrosta, jos tuntuu ettei onnistu. Neula kannattaa myös tarkistaa, että on ehjä. Pallokärkinen joustavien materiaalien ompelussa on tietysti se paras. Temppuileeko siulla siis ylä- vai alalanka?

    VastaaPoista
  16. Ihailin myös noita samoja p.o.p:in paitoja ja mietin et tuollaisen vois tosiaan itsekin tehdä. Aivan mahtava lopputulos!

    VastaaPoista
  17. kiitos supernopeasta vastauksesta...alalanka mulla enemmän temppuilee...irtirevittävää tukikangasta en olekkaan kokeillut, pitää hommatakkin sitä ihan heti!
    pallokärkineula on käytössä ja liimaharsoa käytän myös, toki kahta kerrosta en ole laittanut... Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
  18. lallatilaa, irtirevittävää tukikangasta kannattaa tosiaan hankkia. Suosittelen erittäin lämpimästi. Itse käytän sitä myös velourien ja joustofroteiden kanssa - tällöin kangas ei ala aaltoilla tiheän siksakin alla. Niin tosiaan tuota irtirevittävää voisi kokeilla jollekin ohuelle trikoolle kahtakin kerrosta mikäli kone vielä suttaa senkin kanssa. Kaksipuoleista liimaharsoa, en ehkä laittaisi kuitenkaan kahta kerrosta väliin (siis jos nyt puhutaan siitä harsosta jolla silitetään applikoitavat osat kiinni kankaaseen)

    VastaaPoista
  19. hei! ihania! yritin käydä katsomassa, josko tilaisin tuota elefantti-trikoota omaankin osoitteeseen. mutta ilmeisesti sitä ei voi tilata suomeen? vai miten sait kankaat toimitettua kotiin?

    VastaaPoista
  20. Ihanaa toi norsutrikoo!!!! Ja toi rapupaita, yksinkertaisen tyylikäs ;)

    VastaaPoista
  21. Ihan samaa ideaa kattelin ja ajattelin kokeilla, mutta joku taas ehti ensin. Todella kivat olet tehnyt paidoista!

    VastaaPoista
  22. Hansu, minä tilasin tuolta Stof & Stilista kankaita tätini avustuksella, eli eivät toimita tilauksia suoraan Suomeen - mutta nyt saa tilattua noita kankaita myös Iikku-Kiikusta eli täältä:
    http://www.iikku-kiikku.com/?page_id=1244

    VastaaPoista
  23. That's really nice! I have to "steel" that idea. I'll link to your blog when I'm done! :)

    VastaaPoista
  24. Taas ihan mahtava idea toi raitakuvio! :D Ja paljon hienompi toteutus kuin PoPilla. :)

    VastaaPoista
  25. Ensikatsomalta en nähnyt ruskearaitaisessa paidassa lainkaan rapua. Näin siinä isopäisen otuksen jolla on valkoiset kolmiot silminä ja irvistävä suu josta tulee esiin kaksi hammasta. Ja raajoja kuusi kappaletta.
    Hauska kuviointitapa joka tapauksessa, ja jälleen aivan ihania vaatteita. Kateellisena ihailen. :)

    VastaaPoista
  26. hauskan idean olet bongannut. täytyypäs koklaa.

    VastaaPoista
  27. En ole Popin paitoja nähnyt ja tekniikka on muutenkin ihan vieras, mutta nuo on kyllä upeita. En yleensä edes pidä raidallisista paidoista, mutta nuo saa minutkin katsomaan raitakangaspakkoja ihan uusin silmin.

    VastaaPoista
  28. Rapupaita on aivan mielettömän hieno! Ja kiva idea :)

    VastaaPoista
  29. Do you use a commercial pattern for the raglan style shirts that you make for your boys? Love the crab! Too cute.

    Sam

    VastaaPoista
  30. Tosi hauska tuo raitatoteutus!! Mainio rapu!

    VastaaPoista
  31. momtofatdogs, the pattern is my own, and the idea of the picture with stripes is from PO.P as you can see :)

    I´m so lazy to draw patterns so I just modify few basic patterns over and over again.

    VastaaPoista
  32. Ihania paitoja, mutta ei kyllä vedä vertoja sun poikien ihanuudelle! <3<3<3 Ovat niin ihanan söpöjä säpöliinejä! :)

    VastaaPoista
  33. You're a genius! So clever, so nice.

    VastaaPoista
  34. Mun oli nyt pakko lainata tätä raitaideaa, kuva lopputuloksesta löytyy siskoni ja mun yhteisestä käsityöblogin raakileesta. :)

    VastaaPoista
  35. Jos sulla on kankaita joista et jaksa/aio ommella niin myy eteenpäin.. tänne ainakin saa tarjota. ;) tosimummo@wippies.fi

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.