sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Ajatella! Minä sain aikaiseksi sukat!!! :) Ei ne ole täydelliset, ei. Kavennuksetkin tein jotenkin ihan hassusti, mutta on ne silti rakkaudella tehty. Eikä jäänyt kammoa. Taidan tehdä toistekin. Lankana on Novitan Jätti Raita.

~~*~~

Ihastelin ihanaisen Riikan blogissa huippuhauskaa kesälakkia ja oli pakko koettaa tehdä sellainen sitten itsekin. Käytin pohjana Ottobre Design :n ilmaiskaavoista löytyvää lierihatun kaavaa. Eli lakki on muutoin aivan sama, mutta kaarsin lierin loppumaan sivuille, korvien kohdalle. Lisäsin taakse palasen kuminauhaa vuorin ja päällisen saumanvaroihin, jotta lakki pysyy päässä paremmin. Tästä tuli tosi hauska ja oli nopsa tehdäkin. Seuraavaan voisi ehkä tehdä hieman kapeamman lipan ja ajattelin myös koettaa tehdä korvaläpällisen ja nauhallisen mallin alkukevään vielä tuulisiin päiviin. Kangas on Mairon, Elisabeth Dunkerin suunnittelemaa Tiny Elephant puuvillaa.



26 kommenttia:

  1. Tosi hauska lakin malli ja kangasvalinta on mainio! Tulee ihan kesäfiilis itsellekin.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana hattu ja sukat!
    ~~Minulta ei sitten millään luonnistu sukkien kantapäät :D

    VastaaPoista
  3. Suloiset sukat ja hattu! Olenkin kaipaillut lippiksen kaavaa, mutta eipä ole tullutkaan mieleen muokata sellaista lierihatun kaavasta. Hieno idea.

    VastaaPoista
  4. Somat sukat ja ihana lanka! Itse olen niin miljoonat sukat kutonut, etten enää osaa kuvitella mitä on tehdä ensimmäiset, mutta ei se ainakaan lopputuloksessa näy!

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva lakki-idea! Voisi itsekin yrittää tuunata tuon kaltaista... Tuo olis kiva lippis tytölle; ei ole liian lippismäinen, eikä kuitenkaan lierihattu. Tykkään kovasti!

    VastaaPoista
  6. Kiitti linkistä! Täällä tehdään samoja hattuja juuri...=)

    VastaaPoista
  7. Tosi kiva tuo hattu, kuten Riikallakin!! Miun nähtävästi pakko myös yrittää muokkailla lierihatun kaavaa, niitä miulla jo tuolla iteasiassa onkin viime kesältä. Toki lierihattukin menee, mutta oishan se vaihtelua :)

    VastaaPoista
  8. Nätit sukat! Sama se on miten kaventelee kunhan sukat pysyy jalassa ;)

    Tuo aikaisemman postauksen pingviinipaita on aivan hurmaava!!!

    VastaaPoista
  9. Todella ihana hattu niinkuin kaikki muutkin työsi! Taitaa olla niin, että sain täältä blogistasi inspiraation alkaa itsekin ompelemaan!

    VastaaPoista
  10. Ihanat! Tein juuri samaisesta langasta ystävälleni rannelämmittimet.

    VastaaPoista
  11. Söpöt raitasukat ja lakki aivan ihana! Heti tuli mieleen kesä, taustalta puuttuu vaan meri / rantamaisema :D Lakki on hyvänmallinen, ei ihan perinteinen lippis, sopis varmaan kivasti tytöllekkin.

    VastaaPoista
  12. Kivat sukat olet saanut tehtyä! Ja kavennuksista viis, jos niistä sukat tuli!

    Hieno on hattu!

    VastaaPoista
  13. Aivan ihana lakki ja sukatkin ovat hienot! Kuka niitä kavennuksia nyt katsoo?!
    Loistava idea tehdä lippis lierihatun kaavasta. Kiitos siitä! Tahtoo kokeilla omalle pikkumiehelle myös ensikesäksi.

    VastaaPoista
  14. Onnea sukista! Tuo vihreä raitalanka on mielestä todella onnistunut värivalinta Novitalta.

    Sehän on sanomattakin selvää, että lakki on ihq ;)

    -Paula

    VastaaPoista
  15. Hyvältä näyttää sukat ja noista valmiiksi raidoittuvista tulee nättiä niin vähällä vaivalla. Ihana hattu ja lippa näyttäs olevan sen verran hyvänkokoinen, että suojais auringolta hyvin. Kelpaiskohan meidän tytölle tuollanen, ois niin kivannäköinen. Täytyy varmaan tehdä ja laittaa kaikkea söpöä koristetta niin eiköhän se sitten kelpaa :)

    VastaaPoista
  16. Onpa kiva hattu. Tuollaista voisi koettaa itsekin.

    VastaaPoista
  17. hihhei, ihana! juurikin ajattelin, että huomisen ohjelmassa on tällaisen lakin värkkääminen. ja sehän löytyikin täältä sitten tänään ja vieläpä ohjeet, kiitos!!

    VastaaPoista
  18. Heips,

    linkittäisin mielelläni sun tekemiä juttuja kuvien kera jos sopii?

    VastaaPoista
  19. Annika, ei nämä ihan miun ekat ole...Kyllä minä olen jo useammat tehnyt ja aina jotenkin pettynyt ja päättänyt etten ikinä enää tee toisia :) Mutta nyt ei jäänyt traumoja, eli uskallan jo hieman taputtaa itseäni tyytyväisenä selkään.

    SANNALINNEA, linkitä toki :)

    VastaaPoista
  20. Olisit ollut ihan hys hys niistä kavennuksista nii kukaan ei olis niitä huomannu ;) Hienot sukat oli. Kyllä niissä pienet varpaat tarkenee.

    VastaaPoista
  21. On ihanat sukat, ei kyllä näytä aivan ensitekeleiltä! Sulla selvästi lahjakkuutta silläkin saralla :)

    Ja mainio kesälippis ja tuo kuosi vaan ON niin ihana :) Ja tietty mallille sopii kuin nappi silmään...

    VastaaPoista
  22. Tosi kivoja juttuja olet taas tehnyt! Oikein itsellä iskee aina sellainen ompelukärpänen. Kun vain vuorokaudessa olisi enemmän tunteja...

    Sukathan onnistuivat Sinulta loistavasti!!! Jos tuo kantapään tekeminen vielä kuitenkin oudoksuttaa tai mietityttää, kannattaa varmaan kokeilla "putkisukkia", jossa neulotaan pelkkää joustoputkea kiertäen ja sitten vain loppuun kärkikavennukset. Ohjeita löytyy netistä esim. hakusanalla putkisukat tai succa. Itse olen aina tehnyt joko perinteisen kantapään sukkiin tai sitten ns. tiimalasikantapään. Nyt kuitenkin ajattelin kokeilla noita putkisukkia, sillä pysyvät kuulemma yllättävän hyvin jalassa eivätkä kulu niin nopeasti, kun kantapään ja jalkapohjan kohta aina vaihtuu, sillä sukka voi olla päällä miten päin vain. :-)

    Henna

    VastaaPoista
  23. Olipa hauska sukkavinkki! Itse nimittäin kudoin juuri viikko sitten elämäni ekan sukan, ja nyt menee jo toinen pari, kun jäin ihan koukkuun... ;) Novitan Raita- langasta tein ekat, nyt Novitan Kukkaketo- langasta toiset, värisävynä juuri tuo sama vihreä, mutta lopputulos on kirjokuvioinen, tosi söpö... Saatanpa tehdä tuon tyyliset seuraavaksi!
    Kiitokset hirrrmuisen inspiroivasta blogista, tämä kuuluu mun lemppareihin ehdottomasti! :)

    VastaaPoista
  24. Toihan on muuten tosi näpsän mallinen kesähattu,ei pala korvatkaan auringonpahteessa. Se on vähän niinkuin lippiksen ja kalastajalakin välimuoto. Ja tosi hieno kangasvalinta jälleen kerran, aivan ihastuttavia nuo fantit:)

    VastaaPoista
  25. Ihana lakki, mainio mallin muutos!

    VastaaPoista
  26. hieno hattu.pitääpäs koklaa pojalle kesälippistä..

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.