sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Kumppari-Kumppani-Nalle lentovuorossa :)

Nyt oli Kumisaapas-Nallen vuoro päästä lentoretkelle. Kankaana jälleen yksi JNY desingnin suloisista pilvikankaista. Suomesta samaisia kankaita saa nyt myös tilattua Ikasyr -verkkokaupasta! Kanttauksena tummanruskeaa resoria Eurokankaasta ja applikoinnissa velouria sieltä sun täältä ostettuja ja kangaskaapin perukoilta kaivettu. Hahmon takana on kaksipuolista liimaharsoa ompelua helpottamassa. Valitsin tietoisesti sävyiksi jälleen kerran tuollaisen mangonkeltaisen ja ruskean eri sävyjen yhdistelmän. Näin ei applikointi hyppää liikaa silmille ja lopputulos on yllättävän mukavan rauhallinen. Tykkään :)

43 kommenttia:

  1. SUPERRRIHANA!! :) Kiva huomata, että applikointi onnistuu hienosti myös tuollaiseen kuvioituun paitaan. Tykkään myös minä ja ISOSTI! :)

    VastaaPoista
  2. IHANA! Kokeilin itte aplikointia velourille ja ketuille meni. Käytätkö myös jotain tukikangasta?

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana!! Nallekuva sopii tosi kivasti tuohon pilvien joukkoon :) Minä laitoin myös pilvikankaita tilaukseen..

    VastaaPoista
  4. Sannu, olen käyttänyt nykyisin vain tuota kaksipuolista liimaharsoa tukemaan applikointia. Järkevä ihminenhän laittaa ihan tuon vaatekankaankin toiselle puolelle irtirevittävän tukikankaan ompelun ajaksi. Se helpottaisi varmaan hurjasti tikkausvaiheessa. Itse en ole vain koskaan muistanut sitä ostaa/tilata kun mahdoliisuus olisi ollut...

    VastaaPoista
  5. Aivan ihana paita. Saako nallen mallin kopioida omaa paitaa varten jos joskus saan aikaiseksi aplikointia kokeilla?

    VastaaPoista
  6. Ei voi taaskaan muuta sanoa, kuin IHANA!!!!

    VastaaPoista
  7. Tää on taas niiiiin söpönen. Vähänkö mun mielikuvitus on rajoittunutta, kun ei olisi tullut mieleen aplikoida kuviotrikooseen, mutta ideahan on AIVAN loistava.

    VastaaPoista
  8. Tuo on niiin suloinen!! Joudun ehkä lainaamaan aihetta (en kyllä kopioi siun kuvaa :) ) kun lasten nimet vähän liittyy tuohon teemaan!

    VastaaPoista
  9. Ihanaa! Tarina jatkuu! Nuo sinun hahmosi ovat niin suloisia ja persoonia! Aivan ihana paita ja karhu.

    VastaaPoista
  10. Todella upea!Aivan karehdin kuinka sulla aina välähtää.KAikki on niin upeita!

    VastaaPoista
  11. Saako udella, että mistä olet tilannut nuo merkkilappuset (vai miksikä niitä kutsutaan) : )

    VastaaPoista
  12. Ihana nalleherra lentelee siellä pilvien seassa. Hurrrrmaava! :)

    VastaaPoista
  13. Aivan hurmaava Kumppari-Nalle -paita tänään syntynyt!

    VastaaPoista
  14. Tosi ihana!! Kiitos vastauksesta kysymykseeni, jonka esitin edellisessä postauksessa :) Vielä olisin kysellyt, että vaikuttaako tuo pilvitrikoo hyvälaatuiselta?

    VastaaPoista
  15. Oi miten sievä kerrassaan. Tulee jotenkin rauhallinen olo kun katselee nallen lentelyä pilvien yllä. Mullakin oli mielessä applikointi tuohon pilvikankaaseen :D Mulla on tuota samaa oranssia, joka on mielestäni ihanan väristä ja sitten tilasin vielä vihreetäkin!

    VastaaPoista
  16. Meeri, toki voi nallea lainata omaankin paitaan. Nalle olisi siitä varmaan kovin otettu ja onnellinen! Kivaa olisi tietenkin sitten, jos samalla mainittaisiin Nallen alkuperäinen RuttuinenNuttu :)

    NorppaStiina, No kun Kumisaapas-Nallella tuli ikävä kun Raitasukka-Pupu lähti lentomatkalle ja päätti mennä perään. Saa nähdä mihin kaverukset seuraavaksi päätyvät :)

    Mari, merkkilappuset olen tehnyt itse tietokoneella ja tulostanut ne iron-on transfer -tulostuspaperille. Siitä taas olen silittänyt ne kiinni puuvillanauhaan. Kokolaput taas on tilattu Sampsukalta (www.sampsukka.com)

    VastaaPoista
  17. Ihana paita!!! Pakkohan minunkin oli käydä tilaamassa tuota kangasta....

    VastaaPoista
  18. Nalle taivaalla liiteli, siel tirskuttiin - kai enkelit, vai pappako sieltä vilkutti, poro joulupukin kilkatti. On Annikan pojilla onni myötä, kera halien kantaa kaunista työtä!

    VastaaPoista
  19. Olipas hieno paita :) Nalle oli sen näkönen kuin aina olisi siinä ollut.

    VastaaPoista
  20. Söpönen on nalle ja sopii tuonne pilviin lentelemään paremmin kuin hyvin!

    VastaaPoista
  21. Joo, tykkää kans. =D Aivan ihana!

    Minut sinä mokomus höynäytit bai thö vei pistämään rahat Myllymuksuille ja juurikin tuonne Ikasyr verkkokauppaan... Me ollaan muutama satanen köyhempiä, mutta ei haittaa. Kunhan Ikasyrin kankaat vielä saapuvat, niin sitten hurisee Meemelin kone! (sen on pakkopakkopakko) Eilen kipaisin kirpparilta kahden euron aikuisten pinkin siistin ihanan joustavan paidan ja leikkelin sen pienemmiksi palasiksi ja vähän somistelin ja komistelin ja joku kaunis päivä laitan kuvan blogiin. =) Tuli aikasta ihanainen. Ainut moite, että haisee huuhteluaineelle, mutta tuohon auttanee pari pesua... ;-D Tuolla kirpparityylillä selviäisi kyllä hitusen edullisemmin kuin Myllymuksut-/Ikasyrtyylillä. *kunhan toteaa*

    VastaaPoista
  22. Hei!

    Sulla on tosi ihania töitä. Täältä voi käydä hakemassa omiinkin töihin inspiraatiota. Saanko kysyä, että kuinka kauan arviolta sulla menee yhden aplikaation tekoon (esim. tuohon nalleen)?

    Linkitin blogiisi omastani, toivottavasti ei haittaa.

    VastaaPoista
  23. Blogissani olisi sinulle lastenvaateaiheinen tunnustus :)

    VastaaPoista
  24. Täytyypä kysäistä että piirrätkö/leikkaatko nuo raglansaumat suoranmallisiksi vai sellaisiksi laineeksi..? Itse olen laittanut ne suoriksi mutta ottobrelehdissä taitaa kaikissa olla sellaiset aaltoilevat.. Onkohan sillä mitään käytännönmerkitystä.? verrata en osaa kun en ole aaltoilevalla mallilla tehnyt...

    VastaaPoista
  25. Kylläpäs oli taas ihanainen paita! Minulle on myös tulossa pilveä turkoosina, punaisena ja ruskeana ja viel pala viidakkotrikoota : ) katsotaan saako tämä tonttu mittään niistä tehtyö pukinkonttiin?

    VastaaPoista
  26. Aivan upea!!!
    Ja kiitoksia linkistä kangaskauppaan, tuonnehhan on tehtävä tilaus :)

    VastaaPoista
  27. Tosi suloinen!

    Nuo pilvikankaat ovat kyllä superihania ja laatu on niin loistava!

    VastaaPoista
  28. Alma, en ole koskaan hoksannut katsoa kellosta kauanko applikaation tekemiseen menee aikaa. Mitähän minä nyt sitten osaisin arvioida... Tämäkin riippuu kovasti tietysti siitä mistä lähtien aikaa alkaa ottamaan. Applikaation tekeminenhän kun alkaa jo hahmon suunnittelusta paperille. Teen yleensä hahmon suunnittelun, tukikankaiden silityksen ja osien leikkauksen kankaasta iltaisin. Arvioisin tähän menevän varmaan aikaa joku 15-20 minuuttia Ompelu taas sitten tapahtuu seuraavana päivänä ja vie aikaa varmaan myös tuollaisen 15-20 minuuttia. Tähänkin vaikuttaa tietysti se lähteekö idea rönsyilemään vielä koneella vai pysynkö alkuperäisessä suunnitelmassa :)

    Anonyymi, leikkaan raglansaumat "aallolle". "Aallon" tarkoitus on mukaella linjaa olalta kainaloon ja estää näin hihojen ja miehustan kinnaamista käytössä.
    Itse en ole koskaan tehnyt raglansaumaa suoralla saumalla, joten näiden eroja en näin ollen osaa erotella.

    VastaaPoista
  29. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  30. Olet kyllä ihailtavan nopea tekijä ja ompelija! Minulla menisi varmasti yhden applikoinnin tekemiseen useampi tunti! :)

    VastaaPoista
  31. Todella nätti taas tämäkin! Sä oot kyllä todella nopea aplikoija! Mulla kyllä tuommoiseen vähän pienempiä osia sisältävään kuvaan menee helposti parikin tuntia enkä laske kuvan suunnittelua mukaan. Mulla vie aikaa lankojen päättelyt jo aivan älyttömästi, miten sä muuten päättelet?

    VastaaPoista
  32. Luin kertomuksiasi Eemu pojastanne ja mieleeni tuli kuin elokuvana asiat jotka saavat minut raivon partaalle oman poikamme kohdalla joka täyttää tässä kuussa 8v. hänellä on Asberger joka on autismin eräs muoto. Itku ei ole kaukana ja se tulee puun takaa ihan yllättäen juuri silloinkin kuin luulee että asioiden pitäisi olla hyvin nimenomaan ihmisten ymmärtämättömyyden takia. Vanhemmathan suojelevat omia lapsiaan ja varsinkin naiset jotka yleensä viettävät lastensa kanssa enemmän aikaa sillon kun ovat esim. hoitovapaalla. Ymmärsin jokaisen rivin ja siinä esiintyvät sanat täydellisen hyvin jotka kirjoitit vanhemmassa blogissasi. piakkoin siis ostan kangasta kun pääsen kunnolla valitsemaan ajan kanssa. Piristystä arkeesi ja voimahalaus juuri tänään ja jaksamista

    VastaaPoista
  33. Aplikointisi ovat ällistyttävän upeita ja teet niitä uskomattoman nopeasti, vau. Toivottavasti joskus yllän edes puoleen sun kyvyistä.

    VastaaPoista
  34. täällä odotetaan jo uusia kivoja vaateita katseltavaksi....milloinhan päivitys tulee :o)

    VastaaPoista
  35. Petra, päättelen lankat ensin tietenkin pienellä edestakais-ompeleella koneella. Leikatut ylälanganpäät vedän neulalla nurjalle ja työnnän ompeleen alle. Alalangan yleensä vain leikkaan sellaisenaan katki - paitsi silloin kun ei laiskota liikaa :)

    Jana, hiukka kiireinen viikonloppu taas päällä, mutta koetan huomenna saada ainakin tuon yhden setin kuvattua ja laitettua tänne. Ideoita tursuaa taas joka suunnalta, mutta hitsi kun ei ole aikaa istua tuonne koneelle *kirosanoja*.

    VastaaPoista
  36. Heippa! Suloinen paita! Saanko kysyä mistä tämän paidan kaava on? Näyttää kivalta tuo malli! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.