sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Pikku Rokkitähti

 
Minunkin piti päästä kokeilemaan kitarapaidan tekemistä. Jostakin syystä tätä Pikku Rokkitähteä ei voi katsella hymyilemättä. RuttuNutun kitarassa on vain 5 kieltä, Kestovaippakaupasta hankitut muoviset kam-nepit toimivat nappuloina ja virtaa vedetään sivusaumasta, mutta hyvin rokkaa. Paidan kankaana on valkoinen interlocktrikoo Eurokankaasta ja applikointi on tehty veloureista.Katsomon puolella voi sitten ottaa rennosti vaikkapa tässä automiehen kauluspaidassa. Janeas World :n Gaby lähetti minulle suunnittelemansa suloiset autokankaat ja sain vihdoin ommeltua toisesta niistä tällaisen paidan. Kangas on joustamatonta puuvillaa. Paidan kaava on uusimmassa Ottobre lehdessä.
35 kommenttia:

 1. Nyt täytyy katsella tämä bloggaus ihan salaa. Muutoin tulee omalta pojulta tilaus, josta on pakko kieltäytyä kykyjen puutteessa.

  Tosi hilpeä ja hieno!

  VastaaPoista
 2. todella söpö molemmat!! Tuo autopuuvillakangas on myös Michas Stoffeckessa. Ja tuli mieleen kun luin tänään Janeas Blogi, että tuo piraatikangas, hänen blogissa valmina paitana, tulee 2-3 vkon päästä myös Michassa myyttiin...

  VastaaPoista
 3. Aivan mielettömän upea tuo kitarapaita!!!

  VastaaPoista
 4. Magee kitarapaita... Meidän poika varmaan ei muuta paitaa pitäisikään, jos tuollaisen saisi. Hieno!!
  Ja kiva autokangas myös.

  VastaaPoista
 5. Upea kitara ja kivakuosinen autokangas!

  VastaaPoista
 6. Tuo kitarapaita on aivan HUIKEAN hieno!!

  VastaaPoista
 7. Todella rock-meininkiä. Upeita paitoja molemmat!!! :-)

  VastaaPoista
 8. Гитара - это супер идея !

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia kaikille mukavista kommenteista. Minulla on ollut jotenkin inspiraatio hukassa ja väsy kylässä, joten jospa taas näillä tsempeillä saisin jotain itsestäni revittyä... Sitä kesälomaa odotellessa :)

  Janan, huomasin että kangas on myös Michas Stoffeckessa. Minulle nuo joustamattomat puuvillat vain ovat oudompia materiaaleja (jos ei oteta huomioon takkiompeluksia) että taas sai miettiä pitkään mitä kankaasta tekisi. Ja sitten päädyin siihen tylsimpään vaihtoehtoon eli kauluspaitaan. Mutta kangas on kyllä todella suloista :)

  Катаринка, Спасибо! Вот истинный рок-н-ролл атмосферу

  VastaaPoista
 10. Uusi lukija, moi!

  Aivan ihana paita!! Wau!!
  Kumpa itsekin osaisi tuunata noin!
  Vaan on ylpee paidan kantajakin paidastaan =D Suloinen

  VastaaPoista
 11. Wau, siis WAU tota rokkipaitaa!

  Uusi lukija löysi tänne, heti koukutuin lukemaan vanhojakin päivityksiä.

  Hienoja ideoita ja toteutuksia. Minua innostaa aina se että työn laatu on hyvä.

  Eeva

  VastaaPoista
 12. Upeita paitoja! Ei voi kuin ihailla sinun taitoa ommella ja erityisesti aplikoida! Kovasti sitä itsekkin koettaa harjoitella ja välillä jopa ajoittain hieman onnistuen. Mutta siis, WAU!

  VastaaPoista
 13. Huikean hieno kitarapaita! (No, kuten kaikki muutkin ompeluksesi :D ) Ihanaa kangasta kauluspaidassa. Jotenkin on minullekkin siunaantunut puuvillakankaita, pitää ilmeisesti aloittaa mekko-ompelukset, kun ei niitä takkejakaan montaa tarvita..

  VastaaPoista
 14. Kitarapaita vie sanat suusta! Mahtava :)

  VastaaPoista
 15. Kitarapaita on kerrassaan UPEA! :)

  VastaaPoista
 16. Eikä, aivan mahtava kitara paita!! =D Taidampa yrittää ommella pojilleni kans tommoset paidat jollonki...

  VastaaPoista
 17. Niiiin MAHTAVA kitarapaita!!! Kyllä alkoi täälläkin hymyilyttämään :-)

  VastaaPoista
 18. UPEA kitarapaita! Lisää lisää ihania ideoita ja taitavia toteutuksia!

  VastaaPoista
 19. Söpö paita! Voikuin itse jaksais...

  VastaaPoista
 20. Mahtava kitara ja paita! Pitäis kyllä niin harjoitella itsekin aplikointia. Ehkä sitten jonain päivänä meidän rokkineitikin sais jotain noin upeaa päällensä.

  VastaaPoista
 21. Ihana paita! Loistava idea! :-) Autopaita on myös suloista, tosi kiva kangas!

  VastaaPoista
 22. Hienoja töitä taas. Mietin vain, että onko tuo kitaran "sähköjohto" turvallinen, jos se roikkuu vapaana lenkkinä, kuten kuvasta näyttäisi? Se voi takertua esim. leikkipuistossa johonkin...

  VastaaPoista
 23. Hei, Annika,

  huipputöitä jälleen! Jotain tuon rokkipaidan tapaista olen itsekin hiljaa mietiskellyt omalle rokkikukolleni. Hassunhauska autokangas! Anna vain keväthurmauksen vallata ja lisää näitä! ;)

  VastaaPoista
 24. Anonyymi, kitaran johto rapsahti jo irti sivusaumasta kun sitä piti saada nykiä ja oli vain saumuroitu kiinni. Eli pitänee tikata johto kiinni koko matkalta kankaaseen. Mutta hyvä huomio!

  VastaaPoista
 25. Tosi hieno rokkipaita! Ethän pahastu jos kokeilen jossain välissä omalle pojalle väsätä jotain samantyylistä? :) Ompeluksiasi on ilo katsella kun jälki on priimaa, siihen tässä itsekin kovasti pyritään mutta vielä on reenattavaa.

  VastaaPoista
 26. Jonna, kokeile ihmeessä. Google on pullollaan erilaisia kitarapaita variaatioita, eli en voi missään muotoa ottaa ideasta kunniaa itselleni :)

  VastaaPoista
 27. Hirmu hauskoja nuo sun tekemät vaatteet, joissa tulee jotain ulos!! :) Se aiemmin postaamasi sammakkopaita oli kanssa niin hieno että!

  VastaaPoista
 28. Tää on niin komia!
  Me tyydyttiin kappahlin tusinakitarapaitaan, joskin kiva sekin näin tämmösten teosten puutteessa! :)

  VastaaPoista
 29. Hei!

  Onpa aivan mahtavia nuo luomuksesi! Paras ystäväni vinkkasi mut tänne ja nyt oon jo ihan koukussa... :) Vaikka olenkin ommellut paljon, en ole koskaan uskaltautunut trikoon maailmaan. Nyt aion kuitenkin rohkaistua. Kysymys: kun teet noita mahtavia aplikaatioita, teetkö hahmon ensin suht valmiiksi ennen kuin ompelet sen paitaan kiinni, vai lisäätkö kerrokset paidan päälle? Olipa epäselvästi ilmaistu...

  VastaaPoista
 30. Laura, kiva kun päädyit tänne :)
  Piirrän hahmon osaset ensin kaksipuoleiselle liimaharsolle. Silitän jokaisen osan liimaharson oikean värisen kankaan nurjalle puolelle leivinpaperin läpi. Leikkaan osat piirroksen mukaan oikean muotoiseksi ja järjestän paidan etukappaleelle oikeille paikoilleen. Sitten kiinnitän palaset kiinni etukappaleeseen kaikki yhtä aikaa silittämällä. Kankaan nurjalle puolelle silitän kiinni vielä tukikangasta, ettei padan etukappale veny applikaation tikkauksien kohdalta aaltokupruille. Tämän jälkeen alan ommella kohta kerrallaan tiheällä siksakilla palaset ympäriinsä, jokainen omalla värillään.

  Tuolta sivupalkin "tunnisteet"-valikosta löytyy ohjeet kohta. Siellä on ohje myös applikaation tekoon, tosin tuolloin käsittelin tuota kaksipuoleista liimaharsoa vielä kovin hankalasti, mutta muutoin siitä voipi saada hieman kuvaa mitä applkikoidessa teen :)

  VastaaPoista
 31. Padalla tässä tapauksessa tarkoitan tietysti paitaa... :)

  VastaaPoista